20170908

8.9.

Pilvipoutainen, kosteakin, päisä. Noustessani 11.2 astetta lämmintä. Marja-Leena vei Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keitiiön pöydän ääressä. Pidän sitä hyvin tärkeänä.

Eilen oli Ykköset -lehdessä laittaman ipuffi Karstulassa olevasta nuotioillasta - oli hyvässä paikassa, nimittäin se juttu. 

11 maissa menimme "Poke:lle" - käytän tuota nimeä, kun en muista oikeaa" - Tarvaalaan, Tarvaalan 150 v juhlallisuuksiin. Ensin kävimme katselemassa Paanasen Juha-Pekan valokuvanäyttelyä - hienoja kuvia. J-P oli itse paikalla myös. Laajalla Poke:n alueella. Käveleskelimme alueella - oikeastaan kummemmin keskittymättä mihinkään. Mutta monenlaistahan siellä oli - sen paremmin nyt paneutumatta mitä siellä oli. Emilia oli siellä myös. Danielkin tuli koulun jälkeen. Emilian kanssa tulimme pois ja veimme hänet kotiin. Daniel jäi vielä kiertelemään "Poke:lle".

Juotuani kahvit kotona, lähdin hakemaan rankakuormaa Kalmarista - peräkärryn otin helluntairukoushuoneen pihasta perääni. Olivat keittiöremontintekijät lainanneet Denikseltä. Sinnehän minä "Laurin paikkaan" ajelin kärryineni. "Latelin" puita kärryyn metsätraktorin kyydistä. Kun Lauri saapui paikalle, nosteli hän puut maahan. Kun sain kuorman täyteen, toin sen kotipihaan. Kävin ensin sisällä syömässä M-L:n laittamat ruuat ja juomassa kahvia, ennenkuin purin kuorman. Hiukan se vain sateli.

Ajelin Kalmariin hakemaan toisen kuorman - loput puut. Kun olin sen saanut kotona purettua ja kärryn palautettua, olikin kello jo yli 21. Palautellessani kärryä, saapuivat "Terhit" juuri kotiin - olivat Majakosken sillanpielessä olevaa kokkoa olleet katselemassa.

Daniel oli saanut kuusentaimen tänään "Poke:lla" - oli osallistunut sahauskilpailuun. Siinä piti sahata 200 g palanen koivurangasta. Oli sitten osannut sahata juuri sellaisen, koska puuntaimea poika minullekin esitteli.

Söin iltapalaa, jonka jälkeen menin saunanlöylyihin - ja kyllä se oli mukava mennä takapihalle härärään vilvuuttelemaan. Lämmintä 11 astetta. Sitten teetä.

Viispiikkisessä oli tänään laittamani - hyvä - puffi Karstulassa olevasta nuotioillasta. Samoin myös maksullinen ilmoitus, jonka siihen laitoin. Alla olevia kutsuja ovat Eija ja Lauri jakaneet myös runsaasti siellä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kutsu otetaan vastaan.

Siunausta!

Ps. "Iloitkoot ja riemuitkoot sinussa kaikki, jotka sinua etsivät; ne, jotka sinun autuuttasi rakastavat, sanokoot aina: Ylistetty olkoon herra" (Ps. 40:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti