20170923

23.9.

Edellinen yö meni jälleen omassa sängyssä - ei hotellin. Lämmintä noustessa 9.7 astetta. Pilvipoutaista. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Valmistautumista yllätyssynttäreille - vastuillamme olevien asioiden valmistelua: puheen ja kahvinkeiitotarpeiden reppuihin laittelua. Sitä ennen luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Terhi-Marja, Emilia ja Daniel käväisivät. Emilia esitteli kirppikseltä ostamiaan kauniita nuken vaatteita.

12 jälkeen ajelimme kylälle. M-L osti lankoja. Sen jälkeen meidän piti mennä Pietilöiden lähelle odottelemaan, kun Paavo ja Päivi "ryöstetään" yllätyssynttäreille". Se operaatio siirtyi hieman, kun synttärusankarit olivat sienimetsässä aamupäivällä ja tulivat kotiin vähän myöhemmin. 

Kävin odotysaikana sauvakävelemässä urheilukentällä n. 2 km. Sinä aikana juttelin siellä myös yhden tutun miehen kanssa, sekä ajoin hänen unohtuneen pyöränsä heille, kun oli toisella pyörällä sitä etsimässä.

Sittenpä tulikin soitto, että nyt voisimme mennä sinne Pietilöiden lähelle. Bågmanin Tuula ja Moision Sisko olivat sonnustautuneet mustiin vaatteisiin ja -naamareihin. Myös värikkäät leikkipistoolit heillä oli. Siitä kuusiaidan läpi menivät Pietilöille - "ryöstämään" heidät yllätyssynttäreille. Jonkin ajan kuluttua toivatkin heidät Bågmanien Volvoon. Lähdimme heidän perässään ajelemaan kohti paikka, jossa oli tarkoitus pitää synttärit. Vähän sellaisia "harhauttelureittejä" pitkin menimme. Lopulta "takakautta" saavuimme Julmille lammille. Loppumatka kävellen - kilometri, toista. Meitä oli 11 henkeä: Bogmanit, Moisiot, Rautaset, Pietilät + Antti, sekä met M-L:n kanssa. Aurinkokin alkoi paistamaan siniseltä taivaalta. Toiset paistoivat makkaroita, toiset lettuja - M-L:kin niitä lettuja. Minun osakseni oli tullut kahvinkeitto, jota varten veimme pannun ja tykötarpeet. Joku oli tehnyt täytekakun. Minulla oli mukana 3 kananmunaa, jotka paistoin ja kahvin kanssa söin. "Sorruin" myös yhteen oikeaan lettuun. Moision Sisko lausui runon 60 v täyttäville Paavolle ja Päiville - siis 120 v synttärit. Jossain vaiheessa minä pidin syntymäpäiväpuheen synttärisankareille - se oli kontolleni annettu. Lauloimme myös yhdessä laulun: Sinua siunata tahdon. Ihan oli mukavat yllätyssynttärit. Vielä siinä tavaroita kasaillesasamme annoimme kahvia ym. kolmelle nuorelle, jotka tulivat tulille. Katselimme jonkin aikaa maisemia ja lampea - Sisko kävi uimassakin - ennenkuin kävelimme autoille ja ajelimme kotiin, jossa met olimme n. 17.30 maissa.

Kupillisen kahvia juotuani, mantelileivän kanssa, laitoin takkaan tulen. Kävin sitten 10 km sauvakävelylenkillä urheilukentällä. Pois tulin 20.30 tienovilla. 

Lenkin jälkeen pääsimmekin saunaan.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta matkalle Timolle ja Mirolle! Heiltä tuli kuva - taisi olla lentoasemalta. Mukavahan se on kun isä ja poika pääsevät käymään yhdessä matkalla.

Siunausta!

Ps. "Antakaa Herralle, te kansojen sukukunnat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys. Antakaa Herralle hänen nimensä kunnia..." (Ps. 96:7-8a). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti