20190907

7.9.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut vielä "täskii", Mirolle, Timonpojalle!

Lauantai-aamu koitti meille - Marja-Leenalle, Danielille ja minulle - syntymäkotijärveni saaressa, Mäntyluodossa. Lämmintä ulkona silloin 11 astetta. Sininen taivas. Pientä tuulta. M-L nousi hiukan ennen meitä muita.

Aa mupalaa ja kahvia. Sen jälkeen Daniel jo seisoi rantakivillä virveliä heittelemässä. Luin Psalmien kirjaa. Kun Daniel tuli sisään rukoilimme yhdessä.

Kohtapa lähdimmekin Danielin kanssa järvelle. Soutelin hissukseen ja Daniel heitteli virvelillä. Lopun matkan ajoimme moottorilla. Menimme nimittäin Teroa ja Nooaa vastaan Rasaniemen rantaan.- eiliten kyselivät, että olemmeko vielä tänään saaressa. Kun olimme, niin tulivat sinne. Hurautimme moottorilla Mäntyluotoon, jossa ensimmäiseksi joimme M-L:n tarjoamat kahvit. Oli mukava, kun Tero ja Nooa tulivat saareen.

Jonkin aikaa mökissä jutusteltuamme lähdimme Teron, Nooan ja Danielin kanssa järvelle. Lähisaaren kupeesta sai Tero heitettyä Danielin virvelillä 1.2 kg hauen. Sitten ajelimmekin saareen ja Daniel perkasi hauen paistettavaksi - M-L oli nimittäin laittamassa ruokaa. Daniel ja Nooa menivät vielä järvelle veneellä - saaren lähelle. Kohta tulikin Teron puhelimeen Nooalta kuva, jossa hän piteli haukea käsissään.

Jonkinajan kuluttua söimme - mm. paistettua haukea. Saunan olin laittanut lämmite hetki sitten. Ruuan jälkeen kävimme Teron, Nooan ja Danielin kanssa saunassa. 

Daniel perkasi Nooan saaman hauen. M-L laittoi sioihen hiukan suolaa ja hauki meni "Teroille", tänään Tampereelle.

Saunan jälkeen söimme lettuja - joita M-L oli paistanut ison kasan - kahvin ja mehun kanssa.

Sitten vain tavarat veneeseen ja 18.45 maissa suuntasimme moottorilla Rasaniemen rantaan.

Kävimme kylässä - koko porukka - Heimolla ja Arjalla. Mukava oli käydä.

Tero ja Nooa lähtivät kohti Tamperetta ja me Hankasalmen kautta Saarijärvelle. Olimme perillä 22 maissa. Veimme Danielin kotiin ensin. Taivaalla näkyi aika isona keltainen kuun puolikas, hieman pilven takana. Taivas oli tähdessä, vaikka vettäkin sateli.

Kiitos Terolle ja Nooalle Mäntyluodossa käynnistä! Kiitos myös Danielille kun saimme taas olla Mäntyluodossa - ja kaloista joita taas saaren asukkien ruuaksi vedestä nostelit!

Siunausta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti