20170826

26.8.

Puhelinkin soi aamulla herätyksen merkiksi, mutta tuli vielä uinutuksi tunti sen jälkeen, ennenkuin selvisin jalkeille. Lauantai -merkkistä päivää mennään. Lämmintä 8.3 astetta. Oli satanut. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Psalmien kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi ajelin Konttimäen koululle, jossa oli klo 12 Konttihölkkä. Kolmen pituiset matkat ja lapsille oma hölkkä. Osallistuin n. 3 km matkalle. Kaikilla matkoilla naiset ja miehet kilpailivat omissa sarjoissaan - iän mukaan sarjoja ei ollut.  Tarkoituksenani ei ollut kilpailla - siksikin, etten osaa juosta oikein, kun olen niin paljon "vääntänyt" tuota kävelyä. Siksi se minunm juoksuni on sellaista kävelynomaista. Tarkoitus oli vain osallistua muiden mukana - ja samalla tehdä tämän päivän lenkki. Palkintojenjaossa huomasin voittaneeni oman matkani. Voittajat saivat pokaalin. Lisäksi kaikki osallistuneet saivat arvonnan kautta hakea palkintopöydältä jonkin palkinnon - otin löylymittarin. Mielestäni on tärkeää Jeesukseen uskovana olla mukana siellä missä ihmiset ovat - olemmehan koko ajan Jeesuksen todistajia. Ja yhteyksiä ihmisten kanssa syntyy. Aamulla, rukoillessamme M-L:n kanssa, rukoilimme, että Jumala johdattaisi ihmisten kohtaamisissa tänäänkin Konttihölkässäkin. Kolme sellaista kohtaamista Hän johdatti, joissa luonnollisella tavalla sain kohdata nämä ihmiset todistuksella Jeesuksesta ja keskustelulla elämän tärkeimmästä kysymyksestä. Se vain tapahtuu - ei tarvitse väkisin vääntää. Taisivatpa olla ne Konttihölkässä mukana oloni tärkeimmät asiat tänään - ne ihmisten kohtaamiset.
Oli mukava huomata, että Jeesukseen uskovia ihmisiä - ihan meidänkin seurakunnasta - oli palvelemassa letun- ja makkaranpaistossa ja tarjoilussa. Ainakin 4 henkeä. Juoksuun osallistui ainakin 6 kyläläistä, jotka kuuluvat seurakuntaamme. On hyvä, kun näin otetaan osaa oman kylän toimintaan. 
Juoksuni aikana ei satanut. Jälkeenpäin kyllä, mutta ei kovasti. Hieman tuuleskeli.

Palkintojenjaon jälkeen ajelin kotiin syömään ja juomaan kahvia. M-l oli paistelemassa lettuja, kun eilen illalla jäi lettutaikinaa nuotioillasta. Taisimpa mennä ruuan jälkeen uneen, kun sohvalla viruin.

Laitoin tulen takkaan.

18:ksi menimme "Terheille". Daniel oli soittanut minulle kun olin Konttimäessä. Soitin hänellepäin. Kyseessä oli kutsu heille saunaan. Niinpä menimme. Saunoin Deniksen kanssa. Saunan jälkeen syötiin makkaroita. Seurasimme klo 19 alkanutta Suomalaisen messun Suomen 100 v -juhlan kunniaksi tehtyä esitystä. Oli suurkirkon edustalla portailla. Kansa oli tasaisella. Laulajia sadasta kuorosta. Soittajia paljon. Juhlava esitys - jaainutlaatuinen. Juhlapuheen piti tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio - oli erinomainen puhe. Hän siteerasi puheensa loppuosassa myös Raamattua ja toi Jumalan/iäisyysnäkökulman esille. Toivottavasti sitä kommentoidaan mediassa.

Ennen 21 tulimme kotiin. Vielä piti ottaa iltapalaa.

Että - sellaista.

Joitakin askeleita seuraavan nuotioillan suhteen on tullut tänään otettua - saa sitten nähdä tuleeko juuri siitä jotakin.

Siunausta!

Ps. "Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea; sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan" )2. Piet. 1:10-11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti