20170808

7.8.

Päivät seuraavat toisiaan. Elämä kuluu - se hupenee. Tärkeä rukoukseni viime aikoina on ollut: Herra, käytä loppuelämäni aikana minuakin niin paljon kuin voit Sinun tahdossasi, siunaukseksi ihmisille, erityisesti heidän iankaikkisuuttaan ajatellen! Tee minut Hengessä palavammaksi, että voisin elää Sinulle niinkuin tahdot ja palvella Sinua niinkuin tahdot!

12.3 astetta lämmintä noustessani uuteen päivään. Marja-Leena oli noussut hieman aikaisemmin. Oli pilvipoutaista - siis pilvessä, mutta ei satanut. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/vettä. Luin 1. Pietarinkirjettä.

M-L kävi viemässä Emilian kylälle kaverilleen - Emilian kantapää kun oli kipeä, niin että pyörällä ei ollut mukava mennä. Kauppa-asioilla kävi myös M-L. Daniel tuli meille hänen mukanaan. Vähän tarjoilua otettuamme rukoilimme lyhyesti ja lähdimme Danielin kanssa hakemaan penkkejä helluntairukoushuoneen varastosta. Lastasimme kärryyn myös katoksen ja pöydän. Tulimme sieltä meille.

Saimme suruviestin: Veljemme Kristuksessa, Mannin Eero, oli saanut iäisyyskutsun. Ollessamme jeesuksen omia, pn osanamme tämän ajan jälkeen siirtyä kirkkauteen. Se merkitsee, että emme siirry kuolemaan, vaan elämään. Jeesus, Herramme ja Vapahtajamme, on kuoleman voittaja - siksi mekin olemme kuoleman voittajia. Herra siunatkoon ja lohduttakoon Eijaa ja lapsia perheineen! Itselleni jäi viimeiseksi tapaamiseksi Eeron kanssa tapaaminen viime torstaina Majakalla, jossa olin silloin puhumassa. Istuimme samassa pöydässä ja juttelimme. Eero-veli oli uskollinen työntekijä ja vastuunkantaja loppuun asti Majakan työssä. Siksi voi sanoa, että hän "kaatui saappaat jalassa." Yleensä aina, kun menin Majakalle, sanoi Eero: Ota Jokke kahvia! Avioparina Eerolla ja Eijalla oli yhteisesti sydämellä lähetystyö. Yhdessä he olivat lähetyslounaiden järjestämisvastuissa. Tulin tuntemaan Eeron ihmisenä, joka aina rohkaisi sanoillaan ja olemuksellaan. Herra, opeta meitä, jotka vielä teemme tätä maista matkaa, laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen! Me emme tiedä tässäkään mielessä päivää, emmekä hetkeä. Herra siunatkoon Eeron perhekuntaa ja sulkekoon heidät Hänen rakkauteensa! Omat sanamme tuntuvat niin köykäisiltä.

Marja-Leena valmistautui nuotioillan tarjoiluihin, mm. tekemällä lettutaikinoita ja paitamalla gluteenittomia lettuja, sekä kasailemalla kaikkea sitä, mitä illan tarjoilua varten tarvitaan. Minäkin valmistauduin nuotioiltaan.

Söimme Danielin ja M-L:n kanssa.

16.30. maissa lähdimme M-L:n kanssa peräkärryinemme ja tavaroinemme ajelemaan kohti nuotioiltapaikkaa. Matkalla kävimme hakemassa Salmen kyytiin. Jatkoimme Konttimäen koulun pihalle, jossa nuotioilta tänään pidettiin. Laittelimme penkkejä paikoilleen. Pian saapuivat myös Lehtomäen Matti ja Tuula. Nostimme pystyyn toisen katoksen esiintymispaikaksi ja toisen paisto/tarjoilupaikaksi. Äänentoistolaitteet, kaasugrilli, kaasulla toimiva monen letun pannu - n. 5:n letun - , sekä tarjoilupöytä paikoilleen. Kuzminin Denis toi nuotioalustan - jonka Humpin Lauri oli tuonut ensin heille - ja puut. Pian siinä paloi nuotio ja Parkkosen Henri - joka toimi nokipannukahvin keittäjänä - pääsi keittelemään kahvia.
Nuotioiltaan oli jaettu runsaasti kutsuja koko kylälle - ääriään myöten. Kyläläiset eivät ottaneet kutsua vastaan. Illassa oli yhteensä 21 henkeä. Se alkoi klo 18.30. Johtelin illan. Aluksi lauloimme yhteislauluja - Lauluja Jeesuksesta vihkosista - Lampisen Olavin säestäessä kitaralla. Puhtaat purjeet -lauluryhmä toimi Olavin ja minun kanssani esilaulajina. Puhtaat purjeet -ryhmä lauloi pari laulua. Ryhmää säesti harmonikalla Kaleniuksen Raija ja siinä lauloivat Pollarin Tarja, Pietiläisen Kirsti, Paanasen Pirkko, Lähteenmäen Marja ja yksi uusi sisar, jonka nimi ei nyt "nouse mieleeni." Ryhmä, joka on syntynyt tarpeesta evankeliumin työhön, lauloi hyviä lauluja. Lehtomäen Matti käytti ensimmäisen henkilökohtaisen todistuspuheenvuoron. Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla pari kappaletta. Lauluryhmä lauloi. Parkkosen Henri käytti todistuspuheenvuoron, mitä herra on hänen elämässään tehnyt - sitähän ne todistuspuheenvuorot ovat. Lauloimme yhteislaulun Olavin säestäessä ja toimiessa kanssani esilaulajana. Pitkäsen Paavo käytti henkilökohtaisen puheenvuoron. Lauluryhmä lauloi. Puhuin lopuksi ja johdin syntisen rukoukseen. Kehoitin sitä, joka yhtyi sydämessään ja sitä tarkoittaen rukoukseen, kertomaan jollekin, että hän otti Jeesuksen vastaan elämäänsä ja uskoo Jeesukseen Herranaan ja Vapahtajanaan.
Tarjoilu toimi tilaisuuden ajan. Makkaroita grillaili Denis. Letunpaisto ja tarjoilu "osastossa" olivat Matti, Tuula ja Marja-Leena -vaimoni. Lämmintä oli 13-14 asteen paikkeilla. Hyvällehän se nokipannukahi - tai mehu - sekä letut ja makkara maistuivatkin viilentyvässä illassa.
Kiitämme Jumalaa illasta! Häntä, jolle tätä työtä teemme. Haluamme tavoittaa aina sitä yhtä ihmistä. Kiitos jokaiselle erilaisessa vastuussa olleelle! Jatkamme työtä.
"Leiri" oli nopeasti purettu ja "kamat" kärryissä, sekä autoissa.
Vietyämme Salmen kotiin tulimme mekin M-L:n kanssa kotiin. Lämmintä 9.9 astetta.

Seurasin vielä yleisurheilun MM-kisoja.

Siunausta!

Ps. "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menenkin valmistamaan teille sijaa, tuelen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen - tien sinne te tiedätte" (Joh. 14:1-4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti