20180210

 
10.2.
Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Lehtomäen Tuulalle täältä meiltäpäin, menetetyn metsikön reunamilta!

 
Tämän vuokratalon vanhukset nousivatkin tänä aamuna suorastaan varahin. 6.4 pakkasella. Harmaata. Joimme kahvia ja söimme hieman aamupalaa. Luin Jeremian kirjaa.
 
Kävimme hakemassa Deniksen, Emilian ja Danielin sukset heiltä meidän autoon - meidän omat ja Terhi-Marjan sukset laitoin jo illalla valmiiksi autoon. Ajelimme peräkkäin Kangasniemelle, sinne tekopalkisille, Heimolle ja Arjalle. Oli näetsen sovittu, että menemme sinne tänään kylään ja samalla vähän hiihtelemään hankia hiljakseen.
 
9 jälkeen olimme perillä. Mentyä saimme kahvit. Sittenpä lähdettiinkin hiihtelemään. Siskoni Pirjokin saapui miehensä Karin kanssa sukset mukanaan. Latu oli 4 km mittainen. Veljeni Heimo oli vetänyt sen traktorilla. Perässä oli entinen hevosen vedettävä kivilevy, jolla pelloilta ajettiin kiviä pois. Siihen oli laitettu alle puut, jotka tekivät hyvän ladun. Meitä oli ladulla peräkkäin aikamoinen jono:  Arja ja Heimo, Pirjo ja Kari, Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel, Marja-Leena ja minä - 10 henkeä. Toiset hiihtelivät 4 km, minä 4 x 5 km - 20 km tasatyöntöä - eli n. pumppaustyylillä - jalat yhdessä vierekkäin. Mukava latu, sää ja keli.
 
Hiihtelyn jälkeen söimme hyvää ruokaa - hernekeittoa. Onhan huomenna Laskiaissunnuntai.
 
Ruuan jälkeen astelimme Heimon ja Deniksen kanssa heimon lämmittämän navettasaunan löylyihin. Useamman kerran piti käydä löylyissä - ennen viimeisiä löylyjä kävimme Deniksen kanssa kieriskelemässä hangessa.
 
Saunan päälle maistuivat kahvit hyvälle.

Kiitokset Arjalle ja Heimolle päivästä!
 
15.30 jälkeen suuntasimme autonnokat kotia kohti. Oli kaikin puolin mukava päivä olla yhdessä - eihän se niin jokapäiväistä herkkua ole.
 
18 maissa olimme kotona. Ensitöikseni laitoin tulen takkaan.
 
Joimme teetä ja söimme sen kanssa vähän palasta.
 
Valmistauduin huomiseen puhumiseen - sehän on aina sellainen pitempi prosessi, joka huipentuu "puhumisen aattoon" ja lopullisesti puhujapaikalle.
 
Välillä teetä ja purtavaa.
 
Saapihan nähhä minkä verran on väkeä helluntairukoushuoneella klo 11 tilaisuudessa? Huomenna kun on myös toinen tilaisuus - helluntaiseurakunnan kuoron 60 v-juhlakonsertti - klo 16 samassa paikassa. Saavatpahan ihmiset valita. Muutenkin huomenna on Saarijärvellä "hengellisiä menopaikkoja" runsaasti. Uuden seurakunnan - One Way-seurakunnan - ensimmäinen tilaisuus on klo 16 - ja taitaa Vapaaseurakunnankin tilaisuus olla samaan aikaan. 
 
Siunausta!
 
Ps. "Autuaampi on antaa kuin ottaa" (Apost. teot 20:35b).
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti