20180219

 
19.2.
 
Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut täältä meiltä päin Aholan Soilelle! 
 
18.1 astetta pakkasta noustessani hyvissä ajoin maanantaihin. Mukava aina sytytellä ensimmäiseksi jouluiset kyntteliköt olohuoneeseen valaisemaan ja oikea kynttilä keittiön pöydälle palamaan - sehän on tuo tunnelma vuolijalle niin tärkeä. Tämä on kyllä ihan tottakin. Selma ulkona oli ilkeä - no, ei nyt kuitenkaan, vaan ilma ulkona oli selkeä. Puujalkavitsi on varmaan tuon kaltainen. Keittelin kahvit ja söin sen kanssa loput pizzanpalat.
 
Kävin viemässä koululaiset - Emilian ja Danielin - kouluun. Valoisata se on jo aikaisemmin kuin aikaisemmin - kevättä kohtihan olemme menossa.
 
Palailtuani koulukeikalta laitoin tulen takkaan. Ottelin lisää aamupalaa ja kahvia. Etsin raamatunpaikat, joista aioin puhua Majakalla. Yksi sana tuli yöllä mieleen, kun heräsin ja siinä kyselin, että mitä puhuisin Majakan aamussa. Se sana oli "mutta."
 
8 aikaan nousi punainen aurinko metsänreunan takaa.
 
Varmistin seuraavan kyläillan paikan - olin jo viikko sitten varannut paikkaa. Ma. 26.2. klo 18. on "On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA Hilmonkosken Kylätuvalla, Hilmonkoskentie 289, Kannonkoskella.
 
Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta ja Muromasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.
 
Ajelin 10:ksi Majakalle. Kohosen Kalle oli siellä kitaroineen musiikkivastuussa. Minä puhuin - Porrassalmen Kalevi, jolla oli vastuuviikko Majakalla, pyyteli minua taannoin puhumaan täksi aamuksi. Mielelläänhän sitä evankeliumia julistaa ihmisille, sen armon ja kyvyn mukaan, kun on suotu. Söinkin muiden kanssa majakalla. Ja tietenkin kahvia piti juoda, kun sitä kerran oli saatavilla.
 
Tulin Majakalta kaupan kautta kotiin - kävin hakemassa M-L:n pyytämiä taravoita - no, en nyt kuitenkaan voita, juustoa kylläkin.
 
12 hain Emilian koulusta meille. Aurinkoista.
 
13 hain Danielin koulusta meille. Niitä vaarin hommia.
 
Söimme hampurilaiset - niitä kun sai 50 centillä kappale Sokkarilta.
 
Katselimme M-L:n ja Emilian kanssa miesten 500 m luistelua olympialaisista. Mika Poutala "jäi" neljänneksi - kolme sadasosasekuntia pronssimitalista. Jeesukseen uskova urheilija.
 
Menin hiihtelemään Kusiaismäkeen. M-L lähti kävelylenkille samaan aikaan. Hiihtelin 21 km perinteistä. Mennessä 7 pakkasella, palatessa 11-12. Kuun sirppi taivaalla. Tänään liu´uin 1500 km-paalun ohi - 1507.6 km näille lumille.
 
Kotiuduttuani hiihtolenkiltä, söin paahtoleivän, jossa oli päällä voita, makkaraa, juustoa ja paistettu kananmuna, teen kera. M-L neuloi.
 
Ei siinä.
 
Siunausta!
 
Ps. "Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa" (Fil. 2:13).
 
 
 
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti