20180227

 
27.2.
 
Jaahas, sitä elellään tiistaita! Kerran eräs savolaismies heilutteli kädellään pysähtymismerkkiä junalle, jossain Savonradan varressa. Juna pysähtyi hänen kohdalleen.  Junankuljettajan avatessa ikkunan, sanoi mies: "Sinä se vuan ajelet junalla!" Olihan sitä asiaa siinäkin. Mistee lienöö tuo tuommonennii noussummielee?
 
Laitoin ensimmäiseksi linnuille siemeniä ja tulen takkaan.
 
Noustessamme uuteen päivään oli pakkasta 18.1 astetta. Selkeää. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdat hartauskirjasta ja Muromasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.
 
M-L kiinnitti huomiota, että yhden ruokintapaikan suulla oli lintu, joka oli koko ajan hiljaa paikallaan - että onkohan kuollut. Myöhemmin totesin, että oli kuollut tiainen.
 
11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen. Viisi rukoilijaa.
 
Tultuani kokouksesta kotiin lähdimme M-L:n kanssa heti liikenteeseen. Ensin kävimme laittamassa "Terhien" kahteen pystyuuniin valkean. Sitten jatkoimme Halpa-Halliin syömään seisovasta. Samalla reissulla myös kaupassa. Paluumatkalla kävimme panemassa lisää puita pystyuuneihin.
 
Selvittyämme kotiin lähdin hiihtelemään Kusiaismäkeen. M-L lähti kyydissäni puoleen väliin "Terhien" taloa - meni uuneja katsomaan ja peltejä laittamaan kiinni, kun puut ovat palaneet. Hiihdin 21 km perinteistä. Pakkasta mennessä 15 astetta. Palatessa 17. Sinisen ja pilvettömän taivaan ja auringonpaisteen päivä.
 
Tultuani hiihtelemästä kävin laittamassa "Terhien" talolla toisen pellin kiinni, kun M-L ei ollut tuoliltakaan ylettynyt. Laitoin vielä omaankin - no, ei omaan, vaan vuokra- - takkaankin tulen.
 
Iltapalaa ja teetä.
 
Katseltiin eilen iltaista Hilmonkoskella ollutta Kyläiltaa fasebookista - Lehtomäen Teemu laittoi koko kokouksen sinne näkymään. Sellainenhan se oli vanhanaikainen herätyskokous.
 
"Pahempaa kuin sokeus olisi se, että kykenisi näkemään, mutta näky puuttuisi" (Helen Keller).
 
Siunausta!
 
Ps. "Rakasta herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Toinen on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" (Mark. 12:30-31).
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti