20180705

5.7.

Noustessa 18.6 astetta lämmintä auringon puolella, joka kuumotteli pilviverhon takana. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Aurinkokin alkoi paistaa.

Luin Aamoksen kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävfin katsastuttamassa auton - täällä Saarijärvellä. Aurinkoista ja lämmintä.

M-L huuhteli minun korvani - eilen illalla laitettiin pehimitysainetta vaikkuihin. Eipä sieltä paljon sitä vaikkua tullut. Varmaan sitä on alettava suuntautumaan kuulolaitteiden suuntaan - muuten on tuo kanssakäyminen ihmisten kanssa aika vaikeaa. Toisten puheen kuulen kuten ennenkin. Toisten en juuri ollenkaan. Riippuu äänenlaadusta ja siitäkin kuinka ihmiset puhuvat. 

Menin "Terhien" pihaan halkomaan eilen Hoikasta hakemiamme pöllejä. Daniel siellä jo kirvestä heilutteli. Välillä kävin hänen kanssaan meillä syömässä M-L:n laittamaa jänispaistia - rusakkoa. Pakastimessa kun oli sellaista metsänriistaa. Hyväähän se.

Jatkoimme halkomishommia. Mukava sää. Lämmintä, vaikka alkoikin tihuutella ohutta sadetta. Jonkin aikaa Daniel ja Emilia - joka myös tuli mukaan - halkoivat samalla kirveellä vuorotellen. Hyvin se heiltä kävi. Siitä voi antaa kiitosta. Eihän sitä aina ja joka asiasta pidä sitä moitetta. Ystävällistä puhetta ja mukavaa yhdessäoloa. Se kun tuo lapsuusaika menee niin rohki nopeasti ohi. Sitten on enää turha haikailla tapojensa perään. Emilian ja Danielin kanssa on mukava työjellä. Kahvilla kävimme välillä Emilian kanssa. Äiti oli keittänyt hyvät piirakkakahvit - Emilia tarjoili.

Kun Denis tuli töistä laitoimme "rautaverkkosiilon" paikoilleen, jonka sisään puut voi heitellä kuivumaan. Sitten lähdinkin kotiin.

Kävin 3 km lenkillä urheilukentällä. Välillä vähän venyttelinkin. Sattui semmoinenkin juttu, että lensin rähmälleni radalle. Kentällä oli pienten tyttöjen ja poikien jalkapallo-ottelu. Ollessani maalin kohdalla en huomannut palloa, joka tuli laukauksen jälkeen maalin ohi radalle ja juuri jalkoihini suoraan. Huomasin sen vasta juuri siinä hetkessä kun se osui jalkoihini - ja silloin vaaria vietiin aika nopeassa tahdissa radanpitään. Helpostikin olisi voinut sattua pahemminkin, mutta ei sattunut mihinkaan. Tiedä, vaikka olisi ollut humoristisen näköinen episodi katseltavaksi.

Palattuani kotiinpäin näin M-L:n lyhyellä kävelylenkillä. Laitoin pressusaunan kiukaan alle tulen. Denis ja Daniel saapuivat myös saunaan, jonne menimme klo 20 maissa. Ihan oli mukavat löylyt ja vastakin joka miehelle.

Iltapalaa.

Siunausta!

Ps. "Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä" (1. Joh. 2:23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti