20180707

7.7.

Sydämelliset onnittelut täältä meiltä Hokkasen Mikolle äskettäin olleen syntymäpäivän johdosta!

Nousimme klo 6. 17.5 astetta lämmintä. Aurinko paistoi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Aamoksen kirjaa.

Hiukan ennen 8 lähdimme ajelemaan kotipitäjääni, Kangasniemelle, hautajaisiin. Rukoilimme matkalla yhdessä.

Klo 10 oli Kangasniemen kirkossa setäni - Hannu Kuusjärven - vaimon - Aunen - siunaustilaisuus. Istuimme Heimon ja Arjan, sekä Pirjon ja Karin - veljeni ja siskoni puolisoineen - kanssa samassa penkissä. laskimme yhdessä yhteisen kukkalaitteen alttarilla olevalle katafalkille. Kirkosta arkku vietiin saattueessa avoimelle haudalle, jonne se laskettiin. Muistotilaisuus oli vieressä olevassa seurakuntatalossa. Siinä oli aluksi ruokailu, jonka jälkeen oli minun etukäteen pyydetty puheenvuoroni - se oli Aunen muistelua ja enemmän evankeliumia. Pari muistelupuheenvuoroa oli jälkeeni. Lopuksi juotiin kahvit. 90 v oli Aunella täyttynyt juuri. Viikkoa ennen kuolemaa tapasimme M-L:n kanssa hänet vielä tk:ssa. Näin me vuorollamme täältä lähdemme - kaikki eivät ennätä edes vanhetakaan. Valmiita olemme lähtemään ainoastaan silloin, kun meillä on henkilökohtainen usko Jeesukseen, joka on sovittanut syntimme. Laita tämä asia kuntoon, jos vielä elät riskielämää vieraana hänelle - ja muista uskonasioiden totena pitäminen ei vielä pelasta. Vain usko Jeesukseen pelastaa. Kannattaa ottaa selvää, mitä se tarkoittaa.

Muistotilaisuuden jälkeen ajelimme kotiin saarijärvelle. Matkalla tuli Timolta ja Pialta kuva, jossa Milena - 3 v - oli korkealla limsakorien päällä. Oli niitä ainakin 11 korin torni päällekkäin. Se on sellainen kilpailu, jossa kilpaillaan siitä kuka saa useamman korin päällekkäin, ennenkuin se kaatuu, ja on itse siellä ylhäällä tornin päällä. Paikka taisi olla Uuraisten helluntaiseurakunnan leirikeskus. Rohkea pikkutyttö - onneksi ei Milena nyt kuullut tuota ilmaisua. Mitalikin oli tullut. Hyvä Milena!

Tultuamme kotiin kävimme vaaka-asentoon - samalla kuuntelemaan Kansanlähetyspäivien tilaisuuksia Radio Deistä. Ramasi kuitenkin niin, että nukuimme jonkinmoisen huikosen. 

Heräiltyämme lähdimme pienelle kävelylle Haikankärkeen - n. yhden tunniin kävelimme. Hieno sää. Summassaareen on rakennettu juuri äskettäin kuntoportaat - rappuset - joissa taisi olla n. 154-155 aklelmaa. Kävelin alas ja hissukseen juoksin portaat ylös - 1.05 min. Hyvin hissukseen piti mennä, ettei yläpäässä koe yllätystä, että jalat ovat hapoilla. Kannattaa käydä kokeilemassa. Minäkin aion mennä uudelleen - toivottavasti useamminkin.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä palattuamme "käpöttelyltä."

Pohjoisen reissulla olevalta Terhi-Marjan perheeltä on tullut myös kuvia matkan varrelta. Uimassakin olivat käyneet eilen illalla. Teroltakin kuvia on tullut - ja kaikilta kommentteja toisten viesteihin. Mukavata. Tuntuu, ettei ole kaukana toisistaan.

Siunausta!

Ps. "Herran Jeesuksen kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa" (Filemon 1:25).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti