20180709

9.7.

Maanantaissa mennään. 16.4 astetta lämmintä nousun jälkeen auringon puolella. Sininen taivas. Parkkosen hannulta oli tullut puhelu. Soitin hänelle 9 aikaan. Kutsui puhumaan Majakalle 10:ksi. Lupasin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Aamoksen kirjaa.

9.30 jälkeen menin kylälle, Majakalle. Join siellä kahvit. Puhuin ennen kahvitarjoilun alkamista evankeliumia klo 10 maissa.

Palattuani Majakalta kotiin käynnistin ruohonleikkurin. Työntelin nurmikot. Sai olla ilman paitaa shortseissa - kesä nääs. 24 astetta auringossa.

Ruohonleikkuun - joka on kuulemma hyötyliikuntaa - jälkeen oli M-L:lla ruoka valmiina, joten, ei muuta kuin syömään. Ja kahvit päälle - suuhunkin.

Ajelimme M-L:n kanssa Summassaareen. Kävelimme hissukseen Muinaispolkua mm. Suosittelen. Mukavat maisemat - ihan järvi -sellaistakin - sekä paljon tauluja reitin varrella, jossa arvokasta tietoa. Eka kerta oli meilläkin kun sitä polkua kuljettiin. Ennen autollemenoa "kipaisin" 154 askelman portaat - rappuset - ylös. 50 sek. Paluumatkan juosta hissuttelin summassaaresta kotiin. 24 astetta lämmintä. Hik tul mukavasti. N. 55 min käveleskelimme M-L:n kanssa. Sitten porrasjuoksu. Lopuksi n. 32 min juoksuntapaista kotiin.

Kotona kahvia, jonka jälkeen tuikkasin takapihan pressusaunan mustan kiukaan alle tulen. Aurinkoisella pihalla istuskelin ja välillä laitoin puita lisää kiukaaseen. M-L tuli sinne myös istuskelemaan. Keräsipä muutaman metsämansikankin pihan reunamilta ja antoi pari minullekin maisteltavaksi - ja kyllähän niitä söisi enemmänkin. Vieläkin muistelen kiitollisena ihmettä, jonka koimme vuosia sitten. Nimittäin silloin ilmestyi Pimiän Ninä ovellemme - taisi parikin kertaa - mukanaan niin paljon keräämiään metsämansikoita, etten ole koskaan nähnyt. ja ne mansikat hän oli kerännyt meille.

Kun sauna oli siinä pisteessä, että häkälöylyt sai lyödä, niin vedin sen jälkeen pressun kehikon päälle ja pujahdin lauteille. Mukava oli vastalla löylyä luotaan heilutella - vai oliko sillä vastalla jokin muukin tarkoitus. Löyly oli hyvä. Sai vilvuutella löylynoton välissä varsin lämpimällä takapihalla.

Iltapalaa ja teetä - venäjältä lahjaksi saatua kasveista itse kuivattua teetä.

Saimme kuvia sirkuksesta, jossa Milena ratsasti "pienellä pörriäisellä" - olisiko ollut aasi. Seurali myös strabetsitaiteilijan - en tiedä kirjoitetaanko b:llä, vai p:llä -  esitystä - mummiko oli ja Tero, jotka jo kirjoittelivat, että pian Milena varmaan laittaa tuoleja katonrajaan asti ja alkaa esittelemään strabetsitaiteilijan ohjelmanumeroita.- hän kun näyttää olevan sellainen "extriim-tyttö". Enkä minä nyt tiedä, mitä tuokin tarkoittaa - jotain sinnepäin varmaan, mutta tiedä sitten minnepäin.

Pohjois-Thaimaan luolasta on tänään taas pelastettu neljä poikaa. Kiitetään Jumalaa! Samalla on niin valtavasti surullisia asioita tapahtumassa sielläkin lähellä - veneturmissa on kuollut Thaimaassa ihmisiä. Japanissa mutavyöryihin paljon. 

Siunausta!

Ps. "Jeesus sanoi hänelle: Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani" (Joh. 14:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti