20190328

28.3.

Torstaita. Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tein kirjallisia hommia.

M-L kävi kylällä hakemassa kebab-rullan. Vei myös Emilialle ja Danielille kebabbia, kun ovat kotona sairaina.

Kävin Rantalan Jussin kanssa monistamassa Rintamaposteja. Kiitos Jussille! samalla jakelin niitä lähialueelle - sellaisille, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteiseen rukousrintamaan. 

M-L käytti Danielia tk:ssa tulehtuneen korvan takia.

Laittelin Rintamaposteja kuoriin.

Olen "itäisille maille" suuntautuneen matkani jälkeen saanut - eilen ja tänään - todella hienonnäköiset kannet Sytykkeitä Rukouselämään 2 -kirjaseen. Ne on suunnitellut Paanasen Juha-Pekka. Niistä olen iloinen. Eiköpähän se kirjanen nähne päivänvalon kevään aikana.

Kävin 8.3 km kävelylenkillä - vähän "hölköttelinkin" - Tarvaalan suunnassa. Yli 3 astetta lämpöisellä.

Laitoin tulen takkaan. M-L oli keittänyt riisipuuroa, joka maistui iltapalaksi. Myös kalapihvejä oli paistanut huomiseksi. Neuloskellut tänään myös.

"Luopion uudistuminen. Ensimmäinen asia, joka on täsmennettävä, on se millainen on luopio. Raamattu ei salaa sitä, että kaikilla on vaara langeta syntiin. Se ei ole koskaan Jumalan tahto. Siksi Raamatussa on useita kohtia, jotka varoittavat edeltä käsin lankeamisen vaaroista.

Langennut ei ole vielä luopio. Langenneen tuntomerkkejä ovat omantunnon syytökset sekä itsesyytökset. Niihin liittyy pelko toisten ylenkatseesta ja Jumalan tuomiosta. Ja niin alkaa pakoilu ja vetäytyminen. Kartetaan toisten uskovien seuraa.
Kuitenkin juuri nämä tunteet ovat Jumalan työtä, joilla hän vetää langennutta parannukseen. Apostoli oli aikaisemmin rohkaissut käymään armon istuimen eteen. Sillä istuimella ei tuomita. Siellä tapahtuu laupeus ja langennut saa armon avukseen oikeaan aikaan. Olihan apostoli sanonut: Sen tähden, että hän itse (Jeesus) on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi hän kiusattuja auttaa" (Pekka Marin, Kurkistus Hebrealaiskirjeeseen, Skyprint Oy 2018, s. 65).

Siunausta!

Ps. "Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa, niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden" (Jaak. 5:19-20). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti