20190305

5.3.

Tiistaitahan sitä. 10.6 pakkasta noustessa. Ennen auringonnousua näytti vähän harmaalta, mutta sitten oli sininen taivas. Aamupalaa ja kahvia. Kävin viepäsemässä Danielin kouluun suksineen 8:ksi. Emilia vielä kipeänä. Palattuani kotiin peruin ensi töikseni ajan autokorjaamolle - se kun vävypoika lupasi vaihtaa laakerin. Jatkoin vähän aamupalaa ja kahvia. Aamuisin olen jonkinaikaa syönyt raakana, ilman raastamatta, yhden punajuuren ja porkkanan. Punajuuressakinhan on hyviä ainesosia: Mm. folaattia, jonka saati muuten Suomen ruokavaliossa on vähäistä - kuulemma - A, E, C ja B-ryhmän vitamiineja, runsaasti kaliumia, kalsiumia, natriumia, kuparia, rautaa, sinkkiä, tiamiinia, fosforia, jodia, seleeniä, niasiinia, D-vitamiinia, B6- ja B12- vitamiinia. Minusta punajuuri, niinkuin porkkanakin, maistuvat hyvälle. Pähkinöitä syön yleensä kourallisen, vähän inkivääriä tuoreena, raakana, neitsyt oliiviöljyä ruokalusikallisen. Näitä muun aamupalan lisäksi. Kaikkiapa se vuolija nyt kirjoittelee. Omaansapahan kiruttelee.

Luin Galatalaiskirjettä. Torkuin.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle - halki aurinkoisen kaupungin - Päivärukoushetkeen - 5 henkeä.

Palauduttuani kotiin valmistauduin puhumaan illalla. Siinä tuli syödyksi hyvää hernekeittoa ja kahvia juoduksi myös.

Hain Danielin koulusta heille.

Laitoin tulen takkaan.

Marja-Leena leipoi ruisleipää.

Kävin vähän reippailemassa ja raikasta ilmaa haukkailemassa 8.3 km kävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Tuuli oli aika viileä kun vastaan sattui. Pakkastakin kun oli palatessani 10.6 astetta.

18:ksi ajelin Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin kokoontumiseen One Way-seurakunnan tiloihin. 10 henkeä. Tarjoilua, laulua, rukousta, puhuin aiheesta, josta oli pyydetty puhumaan. Keskustelimme siitä(kin).

Tullessani kotiin oli M-L neulomassa. Huushollissa leijailivat paistetun ruisleivän hyvät tuoksut. Pizzanpuolikaskin oli odottamassa. Teen kautta "pistin sen pimentoon." Pitihän se juuri paistusta leivästäkin kanta nihrata ja pistää suihinsa. Oli hyvää - lämmintä vielä, jossa voi hieman päällä suli.

Sähköpostiini oli tullut vanhimmiston puheenjohtajalta - Oittisen Jukalta - viesti, että vanhimmisto oli eilisessä kokouksessaan päättänyt, että seurakunta maksaa (n. 700 euroa) Sytykkeitä rukouselämään 2. painatuksen. Itse en ole sellasesta ehdotusta tehnyt. Sunnuntaina kyllä kävi Rautasaaren Vesa ehtoolliskokouksen jälkeen kysymässä, että paljonko sen kirjasen painatus maksaa. Sanoipa vielä, että katsotaan mitä voidaan tehdä. Ajattelin siinä, että mitenkähän se Vesa sitä nyt kysyi. Kirjanmyyjämme, Sekin Marketta, on aina silloin tällöin kysellyt myös kirjasesta ja sanonut, että josko kirjanmyynnistä voisi avustaa. Nämä molemmat ovat olleet toisten aloitteita ja kyselyitä. Tähän Sytykkeitä rukouselämään 2:een ovat tekstit olleet olemassa jo kauan. Palautteen mukaan ovat pitäneet sitä 1:stä sen verran hyvänä, että tuo 2:nkin halutaan saada kirjaseksi. Vuolija kiittää vanhimmistoa ja ottaa avun vastaan Jumalan tahtomana asiana!

"... Elämä on kuitenkin nyt. Eilinen on muisto, huominen unelma. Meidän ei pidä jäädä liikaa ihailemaan menneitä onnen päiviä tai valittelemaan menneisyydessä kokemiamme vääryyksiä. Meidän ei tule liikaa lämmitellä huomisen taivaassa eikä turhaan pelätä tulevaisuuden ahdistuksia. Emme elä tänään viime joulun juhla-ateriasta. Ei riitä, että hengitimme eilen. Meidän on hengitettävä tänäänkin. Emme me tiedä, tarvitsemmeko huomenna ruokaa tai hengitämmekö enää.

Elämä on nyt. Nyt on hengitettävä Elämää, oltava Jumalan yhteydessä. Kun nyt vaellamme valossa, meillä on yhteys keskenämme ja Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Kun hengitämme elämää (rukoilemme, uskomme, vastaanotamme Ju´malan rakkautta), niin kuolemassa lakkaa vain ruumiin hengitys, tuo levoton rytmiliike, ihmisen astmaattinen läähätys. ...

... On autuasta saada ajatella ja uskoa, että Jumala on sydämessäni. Mutta kenties vielä vapauttavampaa on voida uskoa ja ajatella, että minä olen Jumalan sydämessä, hänen jatkuvan rakkautensa kohteena, sillä "hänestä elämä vuotaa" (Erkki Leminen, Ei Hän sinusta luovu, luvusta Rakkaus on elämää, Karas-Sana Oy 2983, s.11, 12).

Siunausta!

Ps. "...tietäen, veljet, te Jumalan rakastetut, teidän valitsemisenne: että meidän evankeliumimme tuli teidän tykönne, ei ainoastaan sanana, vaan myös voimana ja Pyhässä hengessä ja suurella varmuudella - niinkuin tiedätte, millaisia me olimme teidän keskuudessanne, teidän tähtenne" (1. Tess. 1:4-5).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti