20190309

9.3.

Lauantaita. 4.4 astetta miinuksella noustessani. marja-Leena oli jo noussut ja kahvit keitellyt. Aamupalaa ja kahvia. Luin Efesolaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Seurailin Holmenollenin 50 km hiihtoa.

Timo, Milena ja Minja tulivat iltapäivän aikana. Tulivay lähinnä minun takiani - ts. keräilemään tietokoneelta tekstejäni, jotka on tarkoitettu Sytykkeitä rukouselämään 2 -kirjaseen. Piti vaihtaa vanhempikin tietokone piuhan päähän, että sai suurinpiirten kaikki tekstit kasaan. Kaikkia ei kuitenkaan - 7 tekstiä puuttui. Jossakin ne ovat, mutta en tiedä missä. Kuitenkin hyvässä mallissa nyt on tuon kirjasen tilanne. Siitä iso kiitos Timolle! Minä kun en ole - tässäkään lajissa - oikein mestari. Onneksi löytyy ihmisiä, jotka osaavat ja vielä sen lisäksi haluavat auttaa. 

Emiliakin tuli meille pienten serkkujen kanssa seuraa pitämään. Päivän mittaan joimme kahvia, söimme hernekeittoa, lettuja kahvin kanssa, ym. Saunassakin timon kanssa kävimme. Piakin oli saarijärvellä jonkun tutun yllätyssynttäreitä järjestämässä. 20-30 välillä lähtivät Timo ja pienet tytöt.

Meijjän autokin oli tänään korjattavana. Denis siihen vaihtoi etupyörään laakerin Kalmarissa Laurin hallilla. Kovasti kiitoksia siitä Denikselle! 

Klo 21 jälkeen oli jo yli 5 astetta pakkasella.

"Kiihkomielisyys ja viha ovat seuraus ihmisen pienuudesta. Uskonnollinenkaan ahdasmielisyys ei ole Jumalan tahdon mukaista, vaikka usein niin luullaan.

Kieltojen ja käskyjen kangistama kristillisyys on lihallisempaa kuin näyttää. Pahan sisun ja kateellisen mielen voi helposti kääntää tuomitsemaan lähimmäistä Jumalan ja kristillisyyden, vieläpä tosikristillisyyden, nimissä. Sen sijaan vääryyden kestämiseen, vainoojien siunaamiseen ja kaikkien rakastamiseen tarvitaan uutta mieltä ja sisäistä puhtautta, joka ei kasva pinttyneessä ahtaudessa, vaan aurinkoisessa väljyydessä. Siihen tarvitaan Jumalalta saatua hyvyyttä, rakkautta, joka pääsee kasvamaan avaramielisyydessä" (Erkki Leminen, Ei Häbn sinusta luovu, Karas-Sana 1983, s. 95).

Siunausta!

Ps. "Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka (Ef. 4:30).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti