20190308

8.3.

Se on sitten se Naistenpäivä. Onnitteluja jokaiselle heistä - erityisesti oman perhekunnan naisille!

6.30. noustessani oli 0.2 astetta kylmäsellä. Harmaa taivas. Aamupalaa ja kahvia. Luin Efesolaiskirjettä. Kävin hakemassa autoon bensaa ja samalla reissulla vein Danielin ja Emilian kouluun 8:ksi.

Torkkuilin vielä uudestaan.

Kahvia ja purtavaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta suksineen - Danielin heille ja Emilian meille.

Ruokaa ja kahvia.

Märkää lunta sadellut tänään hieman.

Kävin 8.3 km hissuttelulla Tarvaalan suunnassa - kunhan, että vähän tallailin menemään.

17-18 välillä meille tulivat Pia ja Minja. Milena meni Terhi-Marjan perheen kanssa Pylkönmäelle seurakuntamme järjestämään "Kids actioniin". On erinomainen asia, että lapsia tuodaan ja viedään hengellisiin tilaisuuksiin. Vaikka kauemmaksikin, jos ei omalla paikkakunnalla satu olemaan. Se on tärkeää, sillä lapsuus on kulta-aikaa siihen, että Jumalan Sanan siemenet voivat pudota heidän sydämensä maaperään.

Minja jäi tänne meidän kanssa kun Pia meni Majakalle ensimmäiseen seurakuntamme järjestämään naisteniltaan - sellaiseen, joita alkavat pitää kerran kuussa. Hyvinhän se Minja täällä pärjäili.

Terhi-Marja, Denis ja Emilia kävivät tuomassa Milenan meille. Pian saapui myöskin Pia naistenillasta. Iltapalaa tuli otelluksi pitkin iltaa.

Pian olimme taas kahdestaan kun porukat lähtivät - eikä siinäkään ole moittimista. Nimittäin siinä kahden olossa. 

Eiliten soitteli lääkäritäti verikokeistani, jotka koskivat B-12 vitamiinia ja D-vitamiinia. Molempien tärkeää olla hyvällä tasolla diabeetikolla. Minulla on kuulemma sellainen lääkenappi, jota käytän siihen vaivaan, joka alentaa B-vitamiinitasapainoa. B-12 vitamiinilukema oli 438. Sen pitäisi olla vähintään 145. Eli se oli erinomainen. D-vitamiinitaso oli 93. Sen pitäisi olla vähintään 80. Eli sekin oli hyvä. Molempia vitamiineja syön "vitamiininappeina" jatkuvasti. Kuulotestin tuloksista kertoi lääkäri myös. Molemmissa korvissa on voimakas kuulonalenema - niinkuin olet huomannut. Niinpä hän laittaa lähetteen Keskussairaalaan. Sieltä tulee sitten vuolija-vaariskalle kutsu aikoinaan. Ja kuulotorviahan sitä sitten korviin...

"Hiihdellessäni vapauttelen joskus taipuneita puita ja oksia valkoisen painon alta. On mukava nähdä oksan keventyvän ja nousevan. Näin Kristuskin teki, kun hän  tuli lainalaisten juutalaisten luo. Hänen kosketuksensa paransi ja nosti, hänen sanansa kevensi. Niin hän toimii Henkensä ja sanansa välityksellä nytkin. Hän pudottaa väärien huolien harmaat kuormat, syntien mustan painon ja lain pyhyyden vaatimusten valkoiset taakat pois ihmisen hartioilta. Hän vapauttaa ihmisen olemaan vain ihmisenä, Jumalan armahdettuna lapsena.

Jos jollekin meistä on kertynyt suuri, valkoinen taakka tekemättömien hyvien töiden takia tai sen takia, ettemme koe pystyvämme täyttämään vaatimuksia, niin minäpä nyt hiukan tönäisen sinua Kristuksen puolesta! Anna taakkojen ja painojen pudota! Usko Kristukseen! Hän ei ole taakan antaja, vaan taakan kantaja" (Erkki Leminen, Ei Hän sinusta luovu, Karas-Sana 1983, s.69, 70).

Siunausta!

Ps. "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansas syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa" (Room 8:1-3).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti