20190616

16.6.

Pietilän Päiville sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meijjän kulmilta!

Ja sehän on Sunnuntai. Noustessamme siihen oli lämmintä 16.1. astetta. Sininen taivas.
Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa.

Menimme Marja-Leenan kanssa klo 10 alkavaan Rukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 6 henkeä. Mennessä tavoitimme Salmea mukaan. Ei lähtenyt. Yskässä.

11 alkoi yläkerrassa Olavi lampisen johtama tilaisuus. Sonja ja Juho vastasivat musiikista. Sonjalla tulee uusia lauluja. Mielenkiinnolla odotan milloin niistä koostuu äänite? Paavo Järvinen saarnasi.

Kotona söimme. M-L paistoi lettuja, jotka kyllä kahvinlämmityksen kanssa maistuivat - ja nostelivat verensokeriarvoja.

Loikomista.

16:ksi menimme Uutraisten helluntaiseurakunnan leirikeskukseen. Siellä oli silloin seurakuntamme lastenleirin päättäjäiset - perhekirkko. Menimme, kun Emilia ja Danielkin olivat leirillä. Terhi-Marjakin palvelemassa joissakin asioissa. Pienimuotoinen päätöstilaisuus oli nuotiopaikalla järven rannassa. Ei nuotiota. Lopuksi oli tarjoilua. Makkaroita, kahvia, ym. Sää oli hieno.

Tultuamme kotiin lähdimme kylälle. M-L kauppaan, minä "lempeälle", 5.2 km, lenkille urheilukentälle. Kun oli taas lämmintä, toimi tekniikka iloisesti.

Tuli todella iloinen - iloiseksi tekeväkin - ja tärkeä video M-L:n älykkääseen puhelimeen. Jo toinen lastenlapsemme - Eelis Teron ja Marinpoika - kävi tänään kasteella! Onnittelut ja siunausta Eelikselle tämän tärkeän uskonaskeleen johdosta vaarilta ja mummilta vielä tässäkin! Uskon, että Eelis yhtyy sydämestään lauluun: "Päättänyt olen seurata Herraa..." Kasteellemeno tapahtui Fifteen-leirillä. Juuri niin tulee menetellä - tulla Jeesukseen uskovaksi ja ottaa kaste. Koko perheen seurakuntayhteyden kautta on Eeliksen - ja koko veljessarjan - elämään tullut paljon Sanan kautta potentiaalia palvella Jumalaa elämällään. Jumala sinua johdattakoon! 

Tultuamme kotiin napsautin saunankiukaan lämpiämään. Eilinen vasta oli vielä hyvässä kylpykunnossa. Ihan siksi(kin) lämmitin saunan kun oli kentällä hyttysiä, jotka kutittivat kinttuja. Vastalla kylpemisen jälkeen ei kutita.

Iltapalaa ja teetä.

"... Vaikka ihminen olisi käynyt koko ikänsä koulua ja omistaisi minkä professorin arvonimen tahansa, niin hän ei voi tunkeutua Raamatun syvyyksiin ja rikkauksiin ilman Pyhän hengen opastusta. Ja me näemme tämän käytännössä jatkuvasti. Monissa valtiokirkoissa on totisesti oppineita miehiä ja naisia (voimme tätä nykyä nähdä saman tapahtuvan helluntailiikkeessäkin ja muissa vapaissa suunnissa.Ainakin sama vaara on piilemässä hyvin lähellä, Kiehisen vuolijan kommentti), jotka ovat opettajina erilaisissa tiedekunnissa ja laitoksissa. Mutta kun tulee kysymykseen Raamatun totuudet, he ovat niin pimeitä ja tietämättömiä, että ei voi muuta kuin ihmetellä, miten se on mahdollista. Monet eivät ymmärrä edes uskon elämän alun perustotuutta, uudestisyntymistä, puhumattakaan Pyhän hengen työstä ja toiminnasta. Ei osata erottaa maailman loppua Jeesuksen toisesta tulemuksesta. Kasteasia on aivan sekaisin ja päälaellaan. Seurakunnan rajat on pantu menemään pitäjän rajoja myöten. Eikä ole aavistustakaan siitä, ketkä ovat todella seurakunnan jäseniä. Luullaan ja uskotellaan toisille, että kaikki joihinkin kirkkolaitoksiin kuuluvat ovat seurakunnan jäseniä. Usein ei enää puhutakaan seurakunnasta mitään, vaan kirkosta ja kirkkoon kuulumisesta. Uudesta testamentista ei kukaan ole koskaan löytänyt sellaista sanaa kuin kirkko eikä varmaan tule löytämäänkään, mutta siihen kuulumista pidetään kuitenkin välttämättömänä elämän ehtona. Siunataan aseet ja sodankäynti. Kastetaan laivat, lentokoneet, hevosten varsat, jopa kerran Kauhavalla kastoivat nuketkin. Meidän on varmasti todettava: "Ei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä." Mutta kiitos, Herra Jeesus rakas! Hän on lähettänyt Pyhän Henkensä opettamaan ja viemään koko totuuteen" (Niilo Yli-Vainio, Voiman salaisuus, RV Ristin Voitto 1978, s.45, 46).

Ihan ajateltavaksi laitoin tuon Niilo-veljen tekstin, yli 40 v takaa, tuohon ylle. 

Siunausta!

"Ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta, joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen, sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi" (2. Kor. 3:5, 6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti