20190605

5.6.

Klo 5 heräsimme. Lämmintä 8.1 astetta. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Ilmestyskirjaa. Marja-Leena ei voinut syödä aamupalaa. Syynä meno Keskussairaalaan.

Ajelimme Jyväskylään. Matkalla rukoilimme yhdessä autossa - siis autossa yhdessä. 7.15:ksi piti M-L:n olla sairaalassa. Tarkoituksena oli tehdä operaatio, jolla sydämen rytmihäiriöt häviäisivät.

Minä jatkoin matkaa Kangasniemelle, kotipitäjääni. Matkalla kävin siskollani Pirjolla hakemassa tätini asunnon avaimen. Söimme yhdessä aamupalaa - Pirjo, Kari ja minä.

Jatkoin matkaa kirkonkylälle - eli kirkolle, niinkuin sitä sanottiin ja sanotaan. Menin vanhalle tädilleni - yli 90 v. Äidin siskolle. Hain avaimen siksi, että muuten en olisi päässyt sisälle. Täti voi vielä asua yksin - avustettuna. Muuten virkeä, mutta muisti on mennyt. Juttelimme. Myös rukoilin siellä.

Tätini luota ajelin urheilukentälle - johon oli laitettu uusi pinta. Kävelin 5 km. Lämmintä n. 24-25 astetta. Juttelin lahden miehen kanssa hengellisistä asioista. Toinen heistä sattui olemaan uskovainen.

Tullessani autolle, oli M-L:lta tullut viesti Keskussairaalasta. Operaatiota ei hänelle voitu tehdä, koska sydämessä oli hyytymiä. Sellainen asia tutkittiin suun kautta työnnettävällä letkulla. M-L sanoi, että hän pääsee hyvin linja-autolla kotiin, että minun ei tarvitse kiirehtiä. 

Kentältä menin kantapaikkaamme - Teboilille - syömään.

Syötyäni ajoin kotikylälle. Mennessä kävin katsomassa venettämme Malloksen rannassa. Sitten menin Heimolle ja Arjalle, veljelleni. Siellä oli myös heidän tyttärenpoikansa, Tiitus.

Heimon kanssa kävimme kävelyllä - n. 2 km - vanhallatiellä. Vasikkahaanmäellä puukasoja katselemassa ja Kalliomäellä, jossa sattui olemaan paikalla koulukaverimme, joka ei asu siellä, mutta on syntyisin siitä talosta.

Aurinko paistoi lämpöisesti ja erilaiset kasvit tuoksuivat.

Palattuamme menimme rantaan. Heimo laittoi saunankiukaan alle tulen. Minä kannoin järvestä veden. Veneen käänsimme talviteloiltaan. Tiitus pääsi soutelemaan. Hän myös onki laiturilta.

Sauna oli pian kuuma, joten kapusimme lauteille. Mukava oli hikoilla ja päästä pesulle lenkin jälkeen.

Saunan jälkeen joimme kahvia ja söimme mm. vohveliraudalla paistettuja vohveleita, joita Tiitus taisi paistella. Mehän sitten söimme niitä kilpaa Tiituksen kanssa.

Sittenpä ajelin kotiin Saarijärvelle. Kävin palauttamassa lainaamani avaimen ohimennessäni siskolleni, joka siellä hommaili pihahommissa.

18.30 olin kotona. Kiitos "Heimoille" ja "Pirjoille" kestityksistä! 

Ehdin jonkun sanan M-L:n kanssa vaihtaa kun jatkoin Rukousiltaan. Hain Salmen mukaan. 10 henkeä.

Iltapalaa ja teetä.

M-L:n "älykkääseen puhelimeen" tuli kuvia, kun Milena oli yleisurheilukoulussa. Toinen kuva oli Minjasta ja Helmi-koirasta - kaveruksista - portaiden yläpäässä katselemassa pihalle.

Rukousaqiheita on paljon - kaikilla. Pyytäisin esirukousta M-L:n sydämen puolesta!

Siunausta!

Ps. "Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoiilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras" (Jaak. 5:16).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti