20190618

18.6.

Sydämelliset onnittelut lastenlapsillemme, Eelikselle, 15 v syntymäpäivän johdosta ja Danielille 12 v syntymäpäivän johdosta! Taivaan isän siunausta mukaville miehenaluille tuleviin aikoihin! Vaari ja mummi vielä tässäkin onnitteluja lähettelevät.

Huttusen Tapiolle sydämelliset nimipäiväonnittelut Tunturi-Lappiin, Enontekiölle. Veljelleni heimo, Tapiolle myös Kangasniemelle!

Aurinkoiseen aamuun nousimme - M-L ennen minua - leipomaan mettäkakkuja ja kakkua koristelemaan. Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa.

Asuntovaunuun vähän tarvikkeita ja sitten menoksi - "lentävä leppäkerttu" perässä  - 12 maissa. Haimme Emilian ja Danielin kyytiin. Jatkoimme Uuraisille, josta Milena nousi kyytiin. Isä, äiti ja Minja-sisko toivat. Ajoimme Multian kautta Keuruulle, Iso Kirjan alueelle. Tarkoituksenamme oli viedä asuntovaunu sinne Juhannuskonferenssia varten. Vähän rukoilimme matkalla.

Hyvän paikan saimme vaunulle - uimaranna vieressä. Parikymmentä metriä laiturille ja hieno järvimaisema - jollaisia sieltä kyllä useastakin paikasta löytyy.

Ensimmäiseksi laitoimme vaunun vaaka-asentoon. Sitten vain juhlat pystyyn. Nimittäin Danielin 12 v-juhlat. Pöytä vaunussa koreaksi. Täytekakku, jonka M-L teki oli juuri tätä tarkoitusta varten. Oli kaikkea muutakin pöydässä. Vähän koetimme laulaakin Danielille. Lahjojakin annettiin. Mukava paikka oli juhlia "lentävässä leppäkertusdsa." 

Vatsat täynnä menivät Emilia, Daniel ja Milena heti uimaan. Säähän ei olisi siihen tarkoitukseen paljon parempi voinut olla.

Lähellä oli myös lasten leikkipuisto, johon he seuraavaksi suunnistivat. Isot teltat olivat pystyssä odottamassa huomenna alkavaan konferenssiin tulijoita.

17 jälkeen lähdimme ajelemaan kotiinpäin - "leppäkerttu" jäi meitä odottelemaan sinne rantaan. Multian ja keuruun väliltä lähteestä ottivat lapset pullonsa vettä täyteen.

Menimme "Timoille", koska veimme Milenan kotiin. Timo soittikin jo autoon, että laitetaanko sauna lämmite. Sovimme myös, että käymme lenkillä. Niinpä lähdimmekin heti perille päästyämme 4 km juoksuhissuttelulenkille. Aurinko paistoi. Tuuli oli lämmin. Lenkiltä suoraan saunanlöylyihin, jossa huien virtaaminen jatkui. Daniel ja Milena tulivat myös saunaan.

Saunan jälkeen kävimme ottamaan pöydän antimia. Danielin synttärikakkua riitti siihenkin hetkeen.

21 jälkeen olimme Emilian ja danielin pihassa. Vielä Terhi-Marjalle ja Deniksellekin synttärikakkua oli.

Kotona ei enää tarvinnut iltapalaa ottaa.

Mitäpä ajatuksia on noussut mieleesi, lukiessasi ja kuullessasi tänään uutisia tämän kuun lopulla Hensingissä pidettävässä Pride-päivästä ja -kulkueesta, jossa kirkkokin on mukana ensimmäistä kertaa - ainakin Helsingin ja Espoon piispojen ja arkkipiispan myötämielisellä suhtautumisella, jos olen oikein ymmärtänyt.Alamäki jatkuu entistä jyrkempänä. Päivi Räsänen on "miehekkäästi" - jos nyt tällainen ilmaisu tänä niin tasa-arvoa ajavana aikana sallitaan - nostanut asian esille, kirjoittamalla mm. arkkipiispalle avoimen kirjeen. Pelastus - jonka jeesus ristin kuolemallaan meille valmisti - kuuluu jokaiselle ihmiselle ja on jokaisen vastaanotettavissa. Kaikki olemme syntisiä olimmepa homoja tai heteroita. Jumala on Sanassaan kuitenkin ilmoittanut ihan selkeästi, mitä Hän homosuhteista ajattelee. Ei ole rakkaudettomuutta olla sanomassa synniksi sitä, mitä Jumalakin syntinä pitää. Ovatko piispat ynnä muut korkeat kirkonmiehet ja naiset tulleet aivan hulluiksi, ollessaan mukana edistämässä sellaisia asioita, jotka ovat Jumalan tuomion alaisia!

"... Kun ajattelen tällaista ihmistä, joka yrittää tehdä kristillistä palvelustyötä ilman Jumalalta tullutta voimaa, niin hänen täytyy olla hirvittävä fariseus tahi täysin tietämätön asiasta tahi äärettömän itsevarma yksilö, jolla on suuri luottamus omiin kykyihinsä ja voimiinsa. Lyhyesti sanottuna hänen täytyy pitää itseään Mestariaan parempana, koska aikoo selvitä ilman jumalallista voitelua ja voimaa, vaikka itse elämän Herra Jeesus ei selvinnyt. Hän aikoo voittaa perkeleen, synnin ja kuoleman vallat sekä omassa lihassaan hallitsevat himot ja halut ilman sitä voimaa, jonka Jumala on tarkoittanut niiden voittamiseksi ja kukistamiseksi.

Emme voi olla Mestariamme suurempia!" (Niilo Yli-Vainio, Voiman salaisuus, RV Ristin Voitto 1978, s. 14).

Siunausta!

Ps. "Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia; älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan. Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä - ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle; älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä. Sillä häpeällistä on sanoakin, mitä he salassa tekevät; mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta. Sen tähden sanotaan: Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!" Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha. Älkää sentähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on. älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,..." (Ef. 5:6-18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti