20190628

26.6.

Lehtosen Jarkolle ja Aholan Jerelle sydämelliset nimipäiväonnittelut!

16.8 astetta lämmintä noustessamme hyvissäajoin. Keskiviikkoon. Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa. 

Marja-Leena kävi kaupassa. Kasailimme eväitä ja muita tavaroita. Lastasimme ne autoon ja kävimme 11 maissa hakemassa Danielin kyytiin. Ajelimme Hankasalmen kautta Kangasniemelle. Kävimme Haarajoella "kotitantereillani", kun Daniel ei löytänyt tarpeeksi onkimatoja heidän tantereiltaan. Veljeni Heimo oli kotona - juuri lähdössä metsään puuhommiin. Hänen kanssaan kävimme lantalan nurkalta matoja etsimässä ja löytyihän niitä.

Jatkoimme matkaa Rasaniemeen, jossa lastasimme kimpsumme veneeseen. Nyt oli moottorikin mukana. Laitoimme sen veneen perään ja hurautimme Selkäsaaren kupeeseen, niinkuin olimme jo aiemmin ajatelleetkin. Minä olin siinä airomiehenä - pitelemässä venettä paikoillaan - kun emme mitään riippakiviä viitsineet laittaa. Daniel se pohjaongella veteli ahvenia. M-L:kin jonkin sai.

Kun olimme tarpeeksi saaneet kaloja, hurautimme Mäntyluotoon, jossa olimme ennen klo 16. Tavarat mökille ja "mökiksi." Söimme ja joimme kahvia, ym. aluksi.

Daniel perkasi kalat. Häneltä se käy hyvin.

Kävimme vielä Mäntyluodon eteläpuolella kokeilemassa pohjaongella - Daniel onki, minä airoissa pitelin venettä oaikallaan. Nyt ei - onneksi - tullut kuin neljä kalaa. yhteensä tänään 22 kappaletta.

M-L paistoi kalat pannulla. Iltapalaksi niitä söimme. Taisivat mennä melkein kaikki - puolenkymmentä taisi jäädä.

Laitoin saunan lämmite. Pian pääsimme Danielin kanssa löylyihin - lie 21 jälkeen.

Pian kävimme odottelemaan unta - Daniel puusohvan kannella olevalle patjalle ja met vanhemmat parihetekaan. Hyttysiä ilmaantui heti oikein paljon, joten kyllä siinä saikin unta odotella. sitten jostakin syystä tuli rauhallisempaa niiden suhteen ja untakin.

Ei ollut "välinettä" kirjoittaa tätä ns. blogijuttua, kun "väline" ei ollut mukana. Siispä kirjoittelen tämänkin, kun tulimme kotiin 28.6.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti