20170401

1.4.

Kevät lähestyy, kuukausi on vaihtunut - ja se ei ole aprillia. Minut siunattiin evankelistaksi aprillipäivänä, Ehtoolliskokouksessa, Enontekiöllä, Karesuvannon koululla, joskus 70-80-luvun taitteessa - sekään ei ollut aprillia. Vielä on kutsu voimassa - ja mistäpä sitä tietää, vaikka tämänkin vanhan evankelistan edessä on siunattuja aikoja. Joka tapauksessa paras on edessäpäin.

2.0 plussalla noustessani uuteen päivään - ja lauantaihan se tänään. Marja-Leena nousi hieman aikaisemmin ja alkoi heti toimia huomisen lähetyslounaan hyväksi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - kahvi oli eilisestä kyläillasta termokseen jäänyttä. Luin Luukkaan evankeliumia.

Uskotv:ssä, Saarijärven kohdalla on nyt kuunneltavissa eilen illalla Tarvaalan koululla ollut kyläilta. Lopusta puuttuu jonkinmoinen pätkä kokousta - "äänityskoje" oli kuulemma pysähtynyt. Mutta, kyllä siinä kyläillan henkeen kuiten pääsee.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä. Hän osti tarvikkeita huomista lähetyslounasta varten - joka on Ehtoollisjuhlan jälkeen helluntairukoushuoneella. Osan tavaroista veimme suoraan rukoushuoneelle. Minä palautin sinne myös eilen kyläillassa olleita tavaroita.

Sytyttelin tulen takkaan loimottelemaan. M-L on koko päivän valmistellut ruokia lähetyslounaaseen. Minä puolestani olen valmistautunut huomiseen puhumiseen Ehtoollisjuhlassa, Pylkönmäellä 14.30. Välillä tuli syödyksi.

Saatuani hommani siihen pisteeseen, että oli mahdollista lähteä hiihtämään, menin Kusiaismäkeen haukkaamaan happea suksien kanssa. Lunta on satanut aika paljon tänään. Latu oli ummessa mennessäni, mutta eihän minun tarvinnut kuin yhden kerran hiihtää se ympäri, niin se oli auki. 1 aste lämpimällä kun menin, 1.7 kun palasin. Satoi koko ajan vesitihkua. Lopulta laski valkoisen sumun maiseman ylle. Sekin oli hienon näköistä. Mukava sää hiihdellä. 21 km sivakoin.

Palailtuani hiihtämästä söin iltapalaa ja join teetä. Saunan laitoin myös lämmite. M-L:n kanssa kävimme löylyissä.

Timokin tekstaili tänään ja kutsui lenkille ja saunaan heille. Nyut ei päässyt, kun on huomenna se puhumis-vastuu ja M-L:lla lounaan valmistelu. Terhi-Marjakin kotonaan valmistelee syötävää samaan tilaisuuteen. 

"kallein aarteesi ei ole vastavalmistunut tiilinen omakotitalo, muhkea summa pankkisi sijoitustilillä, huojuvat hongat hyvinhoidetulla salopalstallasi tai kolmekymmentä hyvinlypsävää valiolehmää äärimmilleen rationalisoidussa tehonavetassasi.

Kallein aarteesi on ainutkertainen elämäsi. Se on kallisarvoinen helmi, jonka Jeesus jo on lunastanut verellään. Ethän tahdo, että kallein aarteesi menisi iäksi hukkaan?" (Tapio Nousiainen, Yksi ainoa elämä, Päivä Oy, s. 9).

Siunausta!

Ps. "Kaikki vääryys on syntiä" (1. Joh. 5:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti