20170406

6.4.

Tänäkin aamuna Marja-Leena käväisi viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Noustessani oli lämmintä 2.6. Söimme aamupalaa. 9.30:ksi menin kylälle, Majakalle, jonne Parkkosen Hannu pyysi minut eilen puhumaan. Puhuin siellä  klo 10 väelle, joka oli tullut ruokailu- ja ruuanjako-tapahtumaan, joka on aina torstaisin. Maanantaisinkin on Majakka-päivä. Silloin on toisenlainen tarjoilu.

Tilaisuuden jälkeen tulin kotiin. M-L oli paistanut ihan minuakin ajatellen VHH-munkkeja, niinpä maistoin kahvin kanssa. Hyviä olivat. Menin Terhi-Marjan ja Deniksen pihaan rankakasan viereen sirkkelöimään rankoja. Aurinko paistoi.

13 maissa hain Emilian ja Danielin koulusta meille. Söimme. Kahvin kanssa oli lettuja, sekä VHH-munkkeja - mantelijauhoista, heraproteiinista, kananmunasta, päällä karppi-sokeria. Pääruokana oli hernekeittoa.

Ruuan jälkeen ajelin jälleen rankojen pätkimishommiin. Emilia ja Daniel tulivat mukanani kotiin. Sain sen kasan pätkittyä, jonka oli tälle päivälle aitellut. Kantelin sirkkelin uuden kasan luo. Terhi-Marjakin tuli 14 jälkeen töistä kotiin.

Päätettyäni sirkkelöinnin tulin kotiin, join kahvit, laitoin tulen takkaan ja lähdin Kusiaismäkeen hiihtelemään 21 km. Sieltä lähtiessäni näytti mittari n. 3 astetta lämmintä. Kotona yli 4. Tänään taisi - ainakin autonmittarin mukaan - olla n. 8 astetta parhaimmillaan.

Palatessani hiihtämästä söin iltapalaa ja join vettä, jossa mustiaviinimarjoja seassa. M-L oli seuraamassa TV7:sta tulevaa rukousohjelmaa. Minäkin jonkin aikaa.

"Vastaus syvimpään tyhjyyteesi, janoosi ja ongelmiisi ei ole niiden kieltäminen, eivät huumeet, ei lääketiede, ei jooga, ei filosofia, eivät uskonnot, eivät kirkot, ei ylensyöminen, ei raha, eivät nautinnot, ei paasto, ei itsemurha, vaan elävä persoona, Jeesus Kristus, sinun Vapahtajasi" (Tuomas Jäntti, Vastauksia elämän tärkeimpiin kysymyksiin, Päivä Oy 2016, s. 35).

Siunausta!

Ps. Kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra" Fil. 2:10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti