20170401

31.3.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Pikku-siskolle - Pirjolle - tänään olevan syntymisen päivän johdosta! Pirjon miehelle - Karille - sydämelliset syntymäpäiväonninnelut kuusikymppisten johdosta! Se oikea päivä oli aiemmin tässä kuussa, mutta meni "sivu suun" kun ei ollut s-päiväkirjassa. Velimies Heimolta kuulin siellä käydessäni, että syntymäpäivä oli ja meni mein osalta ohi. Mutta: Hyvä, että edes saman kuun aikana vielä ennätimmä onnittelemaan täältä meiltäkin päin. Siunausta molemmille!

Marja-Leena kävi tänäkin aamuna viemässä Emilian ja Danielin kouluun. 0.7 miinuksella noustessani. Oli satanut yöllä kerroksen lunta ja lisää satoi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Rukoushetkemme jälkeen ajelin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneelle - 3 rukoilijaa.

Palattuani rukouskokouksesta, söimme. Meillä oli kaksi neitokaista - Emilia ja hänen koulukaverinsa. Yhdessä söimme. 

Emilia ja hänen kaverinsa lähtivät kyydissäni Emilian kotiin, kun menin hiihtelemään Kusiaismäkeen 16.8 km. Koko ajan satoi lunta. Sitä on tullut aikamoinen kerros.

Kahvikin maistui hiihtelyn jälkeen.

Ennen 17 kävin hakemassa Rautasen Jussin kylältä soittimineen ja muine tykötarpeineen. Haimme vielä Majakalta äänentoistolaitteita. Ajelimme meille hakemaan M-L:n kyytiin leipomuksineen, ym. tarjoilutarvikkeineen ja ajelimme Tarvaalan koululle. Siellä meille avattiin ovet 17.30. Kantelimme tavarat sisään ja laittelimme paikat kokouskuntoon. "On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA alkoi klo 18.30. Johtelin illan. Alkurukouksen jälkeen lauloi lauluryhmä Lauluja Jeesuksesta -vihkosista pari laulua. Ryhmässä lauloivat: Liisa Pitkänen, Tuula Porkka, Pirkko Paananen, Marja Lähteenmäki, Marja-Liisa Oikari, Lea Paananen, Raija Kalenius, Jouko Kuusjärvi ja Jussi Rautanen, joka säesti ryhmää pianolla. Olikin erinomainen lauluryhmä. Kaikki saivat yhtyä lauluun. Ensimmäisen henkilökohtaisen todistuspuheenvuoron käytti Raimo Friman. Raija kalenius soitti harmonikalla muutaman kappaleen - ensimmäisessä saimme laulaa mukana. Alena Paananen käytti toisen puheenvuoron. lauluryhmä lauloi pari laulua. Henri Parkkonen todisti. Iloitsin kaikista puheenvuoroista. Raija kalenius soitti toiseen otteeseen harmonikalla muutaman laulun. Lauluryhmä lauloi kaksi laulua. Puhuin lopuksi yksinkertaisesti evankeliumia. Oli avointa puhua. Rukoilimme Jussi Rautasen kanssa kirjoitettujen rukousaiheiden puolesta. Lopuksi joimme M-L:n tarjoamat hyvät kahvit. Sydämellinen kiitokseni kaikille vastuissa olleille! Kiitos kuuluu ennenkaikkea Jumalalle! Illassa oli hyvä henki - sellainen herätyskokouksen henki. Väkeä tilaisuudessa oli yhteensä yli 20. Kyläläiset eivät lähteneet hyvin liikkeelle. Kutsuja oli jaettu n. 250 kpl + Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosia. Sampossa oli myös ilmoitus. Tuomas Paananen lupasi laittaa tilaisuuden kuulumaan Uskotv:stä - www.uskotv.fi/yhteisöt/saarijärvi Käy kurkistamassa. Johonkin aikaan se sinne tulee.

Saatuamme koululla tavarat autoon ja paikat kuntoon, veimme Rautasen Jussin tilaisuuden jälkeen kotiin. Kotona laitoin takkaan tulen. Söimme iltapalaa ja joimme jotakin - minä kahvia. Ulkona nolla keli.

"Miksi ihmiset hukkuvat pelastumattomina? Siksi, että he rupeavat järjestään estelemään. Jos heitä yrittää saada kirkkoon tai muuhun hengelliseen tilaisuuteen, he keksivät tuhansia tekosyitä...

... Jospa jättäisimme tänään verukkeet ja tekosyyt ja asettuisimme silmäkkäin perimmäisten kysymysten kanssa. Jospa kysyisimme rehellisesti: Voiko raha ja tavar pelastaa meidät kuoleman hetkellä? Voiko elämän karusellin kiireinen meno ja miehen voima pelastaa meidät kadotuksesta? Voiko hekuman malja huulillamme tai nuoren puolison estely tärkeimmässä asiassamme pelastaa meidät iankaikkiselta tuholta?

Vastaa rehelliseti ja tee sen mukainen ratkaisu. Sillä valkoisen valtaistuimen edessä viimeisellä tuomiolla eivät auta tekosyyt ja verukkeet. Lävitsemme katsovat tulisilmät ja näkevät sydämemme syvimpään sopukkaan - sinne, missä ontto valhe on kalvanut tuhoon ainutkertaisen elämämme" (Tapio Nousiainen, Yksi ainoa elämä, Päivä Oy 2011, s. 65, 66).

Siunausta!

Ps. "Emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä" (1. Tim. 6:7)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti