20170423

23.4.

Noustessamme paistoi aurinko Enontekiön Hetassa. Pakkasta viitisen astetta. Syötyämme aamupalaa ja juotuamme kahvia luin Luukkaan evankeliumia. Laittelimme tavaramme autoon ja lähdimme "eteläisimmille maille". 

Sydämelliset kiitokset Eskolle ja Ellille, sekä Paavolle ja Ullalle, ynnä kaikille kenen kanssa saimme olla yhteyksissä - neljässä tilaisuudessa minulla oli mahdollisuus puhua reissumme aikana.

Enontekiöllä oli kuiva tie ja sininen taivas. Muoniossa jo luminen. Kolarin tienovilla lunta oli tullut runsaasti. Matkan aikana oli kyllä monenlaista säätä - lunta, vettä, räntää, paistetta. 

Meillä oli kahvia pullossa ja vähän evästä. Autossa oli mukava horppäillä ajellessamme. Tornion ABC:llä - kantapaikassa ja kantapöydässäkin - kävimme syömässä.

Matkan varrella Emilialta tuli viesti: mihin aikaan olette kotona?.

Kun olimme kotona 19.30 maissa - lähdimme n. 9 maissa - tulivat Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel meille. Mukava oli jälleen tavata. Olivat tänään lämmitelleet meidän takkaakin. 

Purkailimme matkatavaroitamme, lueskelimme tulleita posteja, söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Kiitos Jumalalle Lapin reissusta ja kaikinpuolisesta varjeluksesta!

"Suomen lähetystyölle herätys merkitsi joka suhteessa niin voimakasta nousun aikaa, ettei toista sen veroista ole vielä toistaiseksi osoitettavissa. Se näytti epäämättömästi, että sydämet avautuessaan Kristukselle avautuvat, innostuvat myös Kristuksen asialle. Se osoitti, että ihmiset saadessaan todellista hengellistä ravintoa ja siunausta ovat alttiit antamaan omastaan ja uhraamaan, ovatpa valmiit jättämään kaiken ja seuraamaan Kristusta. Herätys oli huomattavalla tavalla ojentamassa sitä väärinkäsitystä, että lähetys muka olisi vain jonkinlainen ylimääräinen tehtävä, johon seurakunta ja kristityt saavat asennoitua miten haluavat. Lähetyksestä tuli monin paikoin Suomessa seurakunnan ensimmäinen ja rakkain tehtävä. Herätysaika on lähetysaikaa.

Herätysaika on kirkon voimistumisen ja kehityksen aikaa. Silloin ei rakenneta ihmisten suunnitelmille, vaan Pyhän Hengen voimaan. Pakkala sanoo: "Nukkuvaa kirkkoa ei paranneta järjestyksellä, vaan Pyhällä Hengellä." Vuosisadan alun herätys näki Jumalan Hengen yksityisissä ihmisissä aikaansaamassa uudistus- ja puhdistustyössä ainoan todellisen kansamme pelastuksen. Vain ihmisten uudistuessa saattoivat olot uudistua. Sielujen pelastaminen oli herätyksen yksinomainen päämäärä" (Hannu Pietilä, Hannulan aika, kuvaus vuosisadan alun herätyksestä, Kuva ja sana 1953, s. 160, 161).

Siunausta!

Ps. "Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset" (Jaak. 4:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti