20170426

26.4.

Maisema oli valkoinen noustessamme uuteen päivään. Puut ihan hyvässä lumessa myös. Jo puoliltaöin kurkistaessani kaihtimien raosta huomasin, että valkoista on. Pari kolme astetta lämmintä. Marja-Leena kävi viemässä Danielin ja Emilian kouluun aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Syötyäni menin hiihtelemään Kusiaismäkeen 21 km. Lunta sateli enemmän ja vähemmän koko ajan - ja pitkin päivää. Uusi lumi hohti kun aurinko hetkellisesti väläytteli säteitään.

Palailtuani lenkiltä söin taas.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle seurakunnallisen raamattukoulun iltaan. Janne lampinen juonsi ja Sirja Oittinen opetti. Hyvä opetus.

Tulimme kaupan kautta kotiin. Satoi taas lunta niin, että maa ja puut alkoivat olla valkoisia.

"Oletko uudestisyntynyt?

Tämä kysymys koskettaa läheltä jokaista, jonka korviin se tässä maassa kantautuu.

Moni on sen tehnyt ja tekee yhä uudelleen ja uudelleen itsellensä. Hän on sisimmässään vakuuttunut siitä, ettei hänen elämänsä ole oikealla tolalla niin kauan kuin hän ei ole uudestisyntynyt. Asiat voivat muuten olla mitä parhaimmassa kunnossa. Tuttavilla voi hänestä olla mitä paras käsitys. Mutta tässä ei auta toisten suopea arvostelu. Hän tuntee tarvitsevansa omakohtaista iloista varmuutta. Sielussa tuntuu levotonta väreilyä aina, kun uudestisyntyminen muistuu mieleen.

Toiset ovat kaukana elämäntilasta, jossa tällainen kysymys askarruttaa mieltä. Elämän täyttävät moninaiset tämän maailman harrastukset. Ansaitaan rahaa ja etsitään nautintoja. Käydään huveissa ja otetaan osaa seuraelämään. Syödään hyvin ja pukeudutaan hienosti. Jumala ja Jeesus ja uskonto eivät tavallisesti muistu mieleenkään. ... Mutta tällaisetkaan henkilöt eivät ole turvassa kysymykseltä: "Oletko uudestisyntynyt?" ... 

Oletko uudestisyntynyt?

Ihminen ei kelpaa vanhassa, synnynnäisessä tilassaan Jumalan valtakuntaan" (Antti J. Pietilä, Elävä usko, Wsoy 1956, s. 22, 23).

Siunausta!

Ps. "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos ihminen ei uudesti synny, ei hän voi nähdä Jumalan valtakuntaa" (Joh. 3:3). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti