20170409

8.4.

Sydämelliset onnittelumme vielä tässäkin Terolle ja Marille hääpäivän johdosta! 22 v avioliittoa on suuri kiitosaihe. Taivaan Isän siunausta jatkoonkin! 

Kaunis oli lauantainen aamu noustessamme - sininen taivas ja auringon paiste. Auringon puolella 7.7 lämmintä. Lintuja ei kovin paljon ruokailemassa. Oravakin oli. Joku päivä takaisin päin näin siinä ensimmäisen kerran tiklin - M-L sanoi nähneensä jo aiemmin. Tänään oli nähnyt urpiaisen - Urpilaisen näin uutisissa jonakin päivänä vilahtavan.Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Luukkaan evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Rukoushetken jälkeen menin aurinkoiselle rantteelle, sirkkelin viereen, "Terhien" pihaan. Olihan se aurinkoista. Emilia kävi johonkin aikaan kysymässä haluanko kahvia. Kohta sitten tuli hakemaan kahvikupposen ääreen. Äiti, isä ja Emiliakin tulivat puuhommiin - isä halkoi ja äiti ja tytär veivät puita liiteriin kottikärryllä. Daniel oli keräilemässä pajunkissoja. 

Kävin syömässä kotona ennen 14.30. Mummi ja Daniel olivat pajunkissoja ottamassa tien varressa - huomenna kun Daniel ja Emilia meinaavat mennä virpomaan.

Daniel ja mummi tulivat kyydissä, kun menin rankoja pätkimään takaisin. M-L jatkoi sieltä kauppaan.

17 jälkeen tuli M-L minut hakemaan rantteelta.

17.30:ksi menimme takaisin "Terheille" - oli kutsu saunaan. Timo, Pia, Milka ja Milena tulivat myös. Kävimme Deniksen ja Timon kanssa löylyttelemässä. Joimme kahvia ja vietimme iltaa. 

Sytyttelin tulen takkaan. Taivaalla kohta pyöreäksi tuleva kuu.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. 

"Eräänä esimerkkinä mainittakoon Raamatun kertomus vedenpaisumuksesta ja maininta Baabelin tornista. Molempia pidettiin mahdottomuutena, järjenvastaisina. Ja kuitenkin: painaessaan lapiot maahan maaliskuun 26 päivänä 1899, saksalainen arkeologi Robert Koldewey (1855-1919) löysi Baabelin tornin rauniot! Kaksoisvirran maassa se oli aikoinaan - tuo inhimillisen uhman ja suuruudenhulluuden vaertauskuva - nostanut huippunsa kohti taivasta. Kaivaessaan vielä syvemmälle, Koldewey sai selville, että tämän rauniokasan alla oli vielä suurempi kumpu, jonka raunioille Nebukatnesar oli rakennuttanut uuden Baabelin tornin. Tämä "uusi" oli "vain" 90 metrin levyinen pohjasivuiltaan ja 90 metrin korkuinen - mitä olikaan ollut sen aikaisempi esikuva? Argeologit ovat varmoja siitä, että Raamatun mainitsema Baabelin torni on ollut olemassa ja että sen on täytynyt olla nykyistenkin mittojen mukaan mahtava, huimaaviin korkeuksiin noussut rakennelma. Raamatun kertomus Baabelin tornista osoitettiin historialliseksi tosiasiaksi!" (Sulo Karpio, Viisasten kivi, ohjeita nuorille, jotka etsivät aarteita, Kuva ja sana 1956, s. 58, 59).

Siunausta!

Ps. "Ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule tunnetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi" (Matt. 10:26).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti