20170402

2.4.

Se on tänään pastorimme, Mika Turusen syntymäpäivä - joten sydämelliset onnittelumme täältä meiltä(kin) päin!

Noustuamme uuteen päivään - sunnuntaihin - näytteli mittari 2.2 plussaa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Marja-Leena laitteli tarjoilujuttuja kuljetusta varten. Luin Luukkaan evankeliumia.

9.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle - autossa lähetyslounasta varten tavaraa. Terhi-Marja siellä jo hommaili - Emilia ja Daniel mukana.

10:ltä oli rukoushetki - toistakymmentä henkeä.

11 alkoi yläkerrassa Ehtoollisjuhla. Tarmo Moisio johti. Kuoro lauloi. Pastori Mika Turunen puhui. Osallistuimme ehtoollisen viettoon. Tilaisuuden jälkeen oli lähetyslounas alakerrassa. Mannin Eija oli kahvipuolella ja "mein" naiset ruokapuolella. Jotain siellä Emilia ja Danielkin hommailivat.

Lähdin lähetyslounaalta suoraan ajelemaan Pylkönmäelle, jossa oli klo 14.30 Ehtoollisjuhla. Sen johteli Pertti Jämsen. Puhuin. Vietimme ehtoollista. Lopuksi oli kahvit. Ajelin kotiin.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 14 km. Satoi lunta koko ajan. Tänään on sadellut miltei koko päivän jotakin - vettä, räntää, lunta.

Kirjaampa tänne "haihtuvien muistojen kirjaan": Tässä muutampi päivä takaisinperin, sai Teronpoika Eeliksen joukkue hopeaa Pirkanmaan koulujen "futsalissa". Oman luokkansa tasolla. Onnittelut Eelikselle!

Iltapalaa ja teetä.

"Usein kuulee hokeman: "Kukin tulee uskollaan autuaaksi."

Tällä iskulauseella pyritään yksinomaan torjuntataisteluun. Se on väistötaktiikkaa kohtikäyvään kysymykseen: "Oletko pelastettu?" Sitten tavallisesti saa kuulla kokonaisen vuodatuksen siitä, kuinka hurskaat pakanat, hindut ja muhamettilaisetkin tulevat uskollaan autuaaksi.

Tämä on nerokas valhe, joka on keksitty helvetin päämajassa. On suuri ero totena pitävän uskon ja elävän uskon välillä. On suuri ero ihmisuskon ja Jumalan uskon välillä. ...

... Elävän uskon lahjoittaa yksin Jeesus kristus, kun hänen verensä pyyhkii pois syntimme ja synnyttää sisässämme uuden elämän. Tämä on pelastavaa uskoa. Ja se on jokaisella Jeesukseen uskovalla aivan samanlaista ihonväristä, rodusta, asuinpaikasta, kielestä ja varallisuudesta riippumatta.

Emme tule omalla uskollamme autuaaksi vaan hukumme. Autuuden tuo yksin usko Jeesukseen" (Tapio Nousiainen, Yksi ainoa elämä, Päivä Oy 2011, s. 75).

Siunausta!

Ps. "Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme" (Gal. 5:25). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti