20170429

29.4.

Sydämelliset 89 v syntymäpäiväonnittelut Aune Kuusjärvelle, Kangasniemelle!

Lauantai-aamu tuli eteemme sinisenä taivaana ja auringonpaisteena. Auringon paistaessa mittariin oli lämmintä jo runsaastikin. Todellinen lämpötila oli n. kolme astetta lämmintä. Yöllä ollut pakkasta. Aamupalaa ja kahvia. Marja-Leena kävi viemässä leipomuksensa myyjäisiin Majakalle. Terhi-Marjakin sinne munkkeja paisteli. Luin Johanneksen evankeliumia.

10 jälkeen menin hiihtämään 21 km Kusiaismäkeen. Valkoisia pilviä oli ilmaantunut siniselle taivaalle. Aurinko paistoi koko ajan.

Palailtuani lenkiltä söimme.

Autokin tuli imuroitua. Takkaankin tulet tuikattua. Kahviakin maisteltua.

Illalla 20 jälkeen alkoi satelemaan lunta.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. Kuivaa lihaakin on piisannut kun näksäästi maistelee.

"Kristuksen evankeliumissa elää kristuksen ylösnousemisen voima. Esitettäköön se maailmalle kuinka vääristeltynä tahansa, tukittakoon suu sen oikeilta julistajilta, painettakoon se vaikka maan rakoon, se ponnistaikse kuitenkin uudestaan esiin, niin kauan kuin maassa on vielä sieluja, jotka ovat valmiit turvautumaan ristillä kuolleeseen ja ylösnousseeseen herraan Jeesukseen. Jumalan kaikkinäkevä silmä valvoo sen asiaa. Sama Jumala, joka kerran aikojen alussa päätti pelastaa ihmiskunnan ja joka sitten kautta aikojen on pitänyt huolta sen toteuttamisesta, seuraa vielä tänään kansojen vaiheita, etsii tarkalla silmällä janoisia sieluja ja säilyttää evankeliumin heidän pelastuksekseen kaikista vastustajien juonista ja ystävien taitamattomuuksista huolimatta. Evankeliumin ääni on vaikeneva vasta silloin, kun kansa kokonaisuudessaan on lopullisesti niin itseensä ihastunut, ettei sille enää kelpaa sanoma syntisten Vapahtajasta.
Tähän voimme luottaa niissäkin oloissa, joissa elämme" (Antti J. Pietilä, Elävä usko, WSOY 1956, s. 133).

Em. kirja on ilmestynyt ensimmäisen kerran v. 1937. Professori Antti J. Pietilä eli vv 1878-1931. Kirjaan on valittu hänen tuotannostaan puheita ja kirjoituksia.

Siunausta!

Ps. "Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan" (Matt. 18:3).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti