20170425

25.4.

Nousimme aikaisemmin. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja danielin kouluun. Yöllä tainnuit olla pakkasella. Noustessamme 1.4 plussalla. Harmaata. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/vettä. Luin Johanneksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tein kirjallisia töitä.

11:ksi menin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 11 henkeä.

Palattuani kotiin olikin vuorossa syömistä.

13 jälkeen menin Kusiaismäkeen hiihtelemään 21 km. Satoi lunta, välillä sakeastikin ja isoilla hiutaleilla. Tuulikin välillä aika kovaa ja vilakkaa. Taisi olla 5-6 astetta mennessä, palatessa 3.2.

Lenkin jälkeen kävin kotiparturissa ja saunassa.

18:ksi ajelin Häkkilään - yli 20 km päähän - Häkkilän-Peltokylän-Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin kokokoontumiseen, Lehtomäelle. Kahvistelua, laulua, rukousta, pe. 12.5. klo 18.30 olevan SAARIJÄRVI RUKOILEE -rukousillan tehtäväjakoja, yms asiaan liittyvää, Sanaa - puhuin - juttelua.

Kotiin tultuani söin iltapalaa - mm. kuivattua poronlihaa - ja join teetä. M-L oli lämmittänyt takan.

"Kun seurakunnassa aletaan puhua herätyksestä, merkitsee se sitä, että siinä on aiemmin nukuttu hengellisen kuoleman unta." Näin aloittaa E. W. Pakkala kirjasensa, jonka nimi on "Herätys". Hän määrittelee herätyksen: "Herätys on oleellisesti seurakunnan siirtymistä hengellisen kuoleman tilasta hengellisen elämän kannalle ja yksityisen syntisen kääntymistä synneistänsä elävää Jumalaa palvelemaan."

Tämä oli myös vuosisadan alun herätysmiesten kanta. Herätys tässä mielessä on aina Jumalan Pyhän Hengen vaikuttamaa. Kaikki riippuu siitä, miten, milloin ja missä Jumala siunaa ja ketä tai keitä hän käyttää välikappaleinaan.

Tuntuu kuin tämä Jumalan täydellinen riippumattomuus tuottaisi kaikkina aikoina eri ryhmien uskovaisille ylipääsemättömiä vaikeuksia. On vaikeata ymmärtää, ettei Jumala toimi meidän ajatustemme mukaan nimenomaan juuri tavassa, ajassa, paikassa ja henkilöissä. Hän ei kertaa työtään. Hän luo uutta" (Hannu Pietilä, Hannulan aika. Kuvaus vuosisadan alun herätyksestä, Kuva ja sana 1953, s. 147).

Siunausta!

Ps. "Ei ole teidän aikanne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman ja te tulette olemaan minun todistajani - aina maan ääriin saakka" (Apost. teot 1:7-8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti