20180510

10.3.

Jos äitini eläisi, niin tänään saisin onnitella häntä nimipäivän johdosta. Hän oli Aino. Eilen tässä blogissa en muistanut onnitella mein Timoa nimipäivän johdosta - mutta "puuhommareissulla" vein eilen kyllä kukkaset meiltä hänelle.

Tänään on Kristuksen taivaaseen astumisen muistopäivä. Helatorstai. Pyhä torstai - Ruotsin kielestähän se vissiin tuo hela-sana tulee. Varovasti näistä kieliasioista meikäläisen puhuttava, kun en ole noita kielimiehiä.

Noustessani uuteen päivään oli sininen taivas ja auringonpaiste. 23.6 astetta auringonpuolella mittarissa. Marja-Leena noussut ennen minua.

Tero ja Aaro heräilivät myös - Aaro myöhemmin. Tulivat eilen illalla meille.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. M-L koristeli voileipä- ja täytekakkuja.

Tero laittoi autoonsa polttopuita tuolta "rautaverkkosiilosta" - viime kesänä tehtyjä. Lupasin sen "siilollisen" Terolle silloin. Minä laitoin pressusaunan kehikkoon vähän koroketta keskikohtaan, että pressu nousee siinä parikymmentäsenttiä korkeammalle. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel saapuivat. Jonkin ajan kuluttua timo, Pia, Milka, Milena ja Minja. Söimme erinomaisen maistuvia ruokia yhdessä - 13 henkeä meitä oli koolla.

Laitoin pressusaunan kiukaan alle tulen. Daniel ja Milena leikkivät keskenään. Milka, Aaro ja Emilia hommailivat yhdessä. pihallahan passasi tämän päivän säässä oleskella.

Kun häkälöylyt oli heitetty vedimme pressun saunankehikon päälle ja nouseimme ns. lauteille - sellaisia pukkejahan ne ovat. Vastakin oli. Kolme kertaa kävimme löylyissä - jotka olivat hyvät - ja välillä vilvoittelimme takapihan seinänvieripenkillä.

Saunan jälkeen joimme voileipä- ja täytekakkukahvit. Äitienpäiväonnitteluja kukkineen tuli myös.

Ennen eroamistamme - kun "omat" lähtivät - rukoilimme yhdessä.

Jäätyämme M-L:n kanssa kahdestaan lähdimme heti rauhalliselle kävelylenkille aurinkoiselle tielle - kirjapainonmäenlenkille. Lenkille kertyi mittaa 4.6 km. Palattuamme kotiin menimme vielä pressusaunaan jälkilöylyihin. Hyvät olivat hikilöylyt. 

Vähän iltapalaa.

Siunausta!

Ps. "Oppikoot meikäläisetkin, tarpeen vaatiessa, harjoittamaan hyviä tekoja, etteivät jäisi hedelmättömiksi" (Tiit. 3:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti