20180518

18.5.

Perrrjantai. Noustessa 11.5 astetta. Aurinkoista. Vaaleita pilviä. Tuuleskeli. Aamupalaa. kahvia/hopeateetä. Luin Hesekielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin aamupäivällä 10 km lenkillä urheilukentällä. Sen verran oli kolea tuuli, että piti olla pitkälahkeiset ja -hihaiset yllä. 3 km kävelin aluksi rauhallisesti. Sen jälkeen menin 7 km samoin kuin eilenkin: Joka toisen km:n menin vuorotellen kävellen 200 m rauhallisesti ja 200 m vähän kovempaa. Joka toisen km:n kävellen 200 m rauhallisesti ja 200 m tekniikalla kävellen. Aurinkoista. Sininen taivas. Vaaleaa hahtuvaa taivaalla. 

Söimme. Kahvia.

Ajatuksissa ja rukouksissa illan tilaisuus ollut tänään ja muutenkin jo pidempään.

M-L leipoi illan tilaisuutta varten ja kasaili tarjoilussa tarvittavia juttuja.

17 jälkeen kannoimme tarjoilutarvikkeet autoon ja lähdimme hakemaan Salmen kyytiin. Samantien sitten Linnan kylälle, Suojalinnaan - joka on kylän kylätalo. Olimme siellä hyvissä ajoin - ennen 18, joka oli sovittu tuloajaksemme. "Kyläpäällikkö" - kylätoimikunnan puheenjohtaja - Risto Pynnönen oli paikalla. Vastaanotto oli ystävällinen - niinkuin kanssakäyminen koko ajan tilaisuuden suhteen. M-L alkoi valmistella tarjoilua. Laitoimme tuoleja lisää paikoilleen. 

"On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA ALKOI KLO 19. Paikalla oli minun rätinkini mukaan 24 henkeä. Kutsuja tilaisuuteen oli jaettu yli 200 kpl. Johtelin illan. Puhtaat purjeet-lauluryhmä lauloi Raija kaleniuksen harmonikan säestyksellä kolmee otteeseen - pari laulua kerrallaan. Uusissa esiintymisasuissa. Yhteislauluja lauloimme kolmeen otteeseen Lauluja Jeesuksesta-vihkosista. Raija Kalenius säesti ne harmonikalla ja Tarja Pollari toimi esilaulajana. Alkurukoukseen johdatti Matti Lehtomäki. Hän puhui myös sen jälkeen. Henkilökohtaisia puheenvuoroja käyttivät Paavo Pitkänen ja Kirsti Pietiläinen. Puhuin lopuksi ja johdin rukoukseen. Oli mielestäni avointa puhua. Iloitsin kaikista todistuspuheenvuoroista ja Puhtaat purjeet-ryhmän lauluista. Illassa oli hyvä henki - sellainen herätyskokouksen henki, joka kyllä ruokki uskoviakin.

Kokouksen lopuksi joimme M-L:n tarjoamat hyvät kahvit.

Sydämellinen kiitos Risto Pynnöselle ystävällisyydestä ja kaikinpuolisesta auttamisesta tilaisuudessa!

Ennen kahveja ilmoitin, että tämä on minun osaltani toistaiseksi viimeinen kyläilta, sillä haluan keskittyä yhteen toiseen projektiin. Siitä jo kerroinkin edellisessä Saarijärven kylien kutsu infossa. Kiitän kaikkia kylätyössä mukana olleita! On ollut ilo yhdessä olla evankeliumin asialla!

Saatuamme paikat kuntoon ja tavarat autoon ajelimme kotiin. Sää tuntui viileältä. Taivaalla huomasin vähän myöhemmin kuun sirpin.

Iloinen uutinen tänään - kaitpa niitä useampiakin löytyy - oli se, että Suonen Evankelis-Luterilainen kirkko ei ala vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja. Se vain ihmetyttää - ja toisaalta ei ihmetytä - että niin paljon on kuitenkin sen kannattajia - siis samaa sukupuolta olevien vihkimisen kannalla olevia.

Siunausta!

Ps. "Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne" (Joh. 15:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti