20180531

31.5.

Toukokuun viimeiseen nousimme Mäntyluodossa. Tuuli oli pohjoisessa, vaikkakaan ei ollut kovaa. Lämmintä 9 astetta klo 8. Aurinko paistoi. Taivaalla valkopilviä.

Eilen illalla jo alkoi tyyntymään auringonlaskun aikaan. Yöllä 3 aikaan poltin hieman kierukkaa hyttysten takia, samalla kun kävin ulkona. Taivaalla paistoi isohko pyöreä kuu, joka teki järveen kirkkaan kuunsillan. Toisella puolella taivaanranta punoitti enteillen auringonnoususta.

Kun sitten nousimme uuteen päivään söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Danielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä mökin pöydän ääressä.

Laitoimme mökin lähtökuntoon. kasasimme tavaramme ja kannoimme veneeseen. 10.30 jälkeen työnsimme venosen vesille ja soutelimme puolisen tunnin matkan rasaniemeen Pohisselän yli. Järvi oli kaunis - timantit pomppivat aaltojen harjoilla. Pienten liplattavien aaltojentapaisten.

Lähestyessämme rantaa sai M-L ajatuksen, että menisimme auttamaan heimoa puukuorman purussa. Niinpä soitin Arjalle - kun Heimon puhelin ei vastannut. Ajelimme heille - ts. syntymäkotimäelleni. Heimo olikin tekemässä kuormaa toiseen traktorin peräkärryyn, kun kävelin Vasikkahaanmäelle hänen luokseen. Lähdimme siitä sisälle, jonne M-L jo oli mennyt. Joimme kahvit. Arja oli juuri leiponut hyviä kastettavia.

Heimo vei puukuorman kahdestaan asuville vanhuksille - avioparille. Minä hissukseen juosta nulkkasin ison tien kautta sinne. Matkaa n. 2.7 km. M-L ja Arja menivät autolla. heimo vähän suorempaan traktorilla. Nopeastihan se kuorman purku kävi, kun oli ripeitä käsiä. Hölköttelin samaa reittiäö takaisin - eli tuli yhteensä n. 5.4 km lenkki. Mukavahan se oli aurinkoisessa säässä liikkua jaloilla eteenpäin - kun vielä pelaavat.

Lähdimmekin heti ajamaan kirkolle, jossa menimme syömään Teboilille.

TB:ltä menimme tekemään pienen lenkin Meijerinniemen suunnalla - kaunista Kangasniemeä. Sitten menimme tk:een katsomaan edesmenneen setäni puolisoa, Aunea, joka äskettäin täytti 90 v. Ajatus toimii hyvin. Fyysinen olemus ei enää niin hyvin. Lähtiessämme rukoilimme yhdessä. Sitä ei tiedä koskaan, onko mahdollisuutta täällä ajassa tavata. Asiat ovat Jumalan hallussa.

Tk:lta suuntasimme kotia kohti. Siskoni, Pirjon, pihassa kävimme. Eivät olleet kotosalla. Jätin oven eteen kahvimukin, johon kirjoitin:Toisen kerran sitten, ja nimikirjaimemme.

Päästyämme Saarijärvelle ajoimme ensin Terhi-Marjalle ja Denikselle. Olivat kotona. Lapset olivat uimassa - onhan kesä. 

Kun olimme jo kotona, tuli Daniel pyörällään meille. Emilia myöhemmin.

Söimme iltapalaa ja join nes-kahvia ja teetä - M-L jotain muuta.

Siunausta!

Ps. "Kiitetty olkoon Herra, Israelin Jumala, iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen" (Ps. 41:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti