20180519

19.5.

Lauantai. + 24 astetta - auringon puolella - noustessani. Sininen taivas. Valkopilviä. Aurinko paistoi. Emilia polkaisi pyörällään meille juuri kun nousin. Tänään on Emilian nimipäivä. Sydämelliset onnittelut vielä tässäkin Emilialle, sekä myöskin toiselle lapsen lapsellemme, Milkalle, jonka nimipäivä on tänään myös. Eikä siinä kaikki: tänään on myös Amalian päivä, joten Milkalle onnitteluja myös "sen nimen" johdosta!

Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin 10 km lenkillä urheilukentällä. Mennessä ja tullessa näytti auton mittari 17 astetta. Mukava oli sää "lipsutella". Aluksi käveleskelin 3 km, jonka jälkeen menin 7 km seuraavasti: 2 km: 400 m kävelin rauhallisesti ja 400 m hölkkäsin, vuorotellen. 2 km: 400 m kävelin rauhallisesti ja 400 m kävelin tekniikalla, vuorotellen. 2 km: 400 m kävelin rauhallisesti ja 400 hölkkäsin, vuorotellen. Viimeisen km:n kävelin tekniikalla 7.04 min. rauhallisesti. Antaa vähän toivoa, että hyvinkin vielä kävely onnistuu. Tarkoitushan olisi, että nuo "monet" hiihtokilometrit (yli 2730 km) - eli sen kunnon, joka on olemassa - saisi "jalostettua" mahdollisimman vauhdikkaaksi kävelyksi. Hiihdon jälkeen siinä näkyy olevan oma työnsä. Ei tämä kuitenkaan niin vakavaa ole - toisaalta, onhan se mukava kun on sellaista(kin) haastetta vanhuksella.

Lenkillä ollessani sain myös todistaa ja keskustella hengellisistä asioista "rauhallisen" 400 m kierroksen aikana. Sovitin vauhtini ja askeleeni 88 vuotiaan sauvakävelijän vierellä kävelyksi. Ne ovat arvokkaita hetkiä, aina.

Palattuani join kahvia. Laitoin takapihan pressusaunan kiukaan alle tulen, sekä myös laavun tulipaikkaan. Paistelin siinä kananmunia ja makkaroita, joita söin salaatin kanssa. Heraproteiinia piimään sekoitettuna myös koetan päivittäin nauttia. Istuskelin takapihalla ja lisäilin välillä puita kiukaan alle.

M-L:kin paisteli itselleen makkaraa laavussa lopetettuaan kuninkaallisten vihkiseremonioiden katselemisen.

Kävin tekemässä ensimmäisen uuden vastan tälle kesälle. Heittelin häkälöylyt ja vedin pressun kehikon päälle. Sitten vain hikoilemaan. Löylyt olivat hyvät. Vasta tuoksui hyvälle ja sillä oli mukava vihtoa. Terhi-Marja, Emilia ja Daniel, sekä Denis tulivat meille myös. Pari kertaa olin käynyt jo löylyissä kun denis liittyi hommaan mukaan. Mukava oli vilvuutella takapihalla löylyjen välissä.

Saunan jälkeen nautimme Emilian-päiväkahvit. Emilia oli itse tehnyt täytekakun - joka oli erinomaisen hyvänmakuista. Äiti oli reunoihin tehnyt joitakin "ruusauksia". Tulikin pistellyksi kelpo lailla sitä kakkua suihinsa.

Huomenna -sunnuntaina - minulla on puhumisvastuita kahdessa tilaisuudessa: klo 16 puhun Saarijärvellä One Way-seurakunnassa ja klo 18 Karstulan Vapaaseurakunnassa. 

Ennen 22 kävin vielä pressusaunassa jälkilöylyissä. Mukavasti tuli löylyä ja hiki virtasi - sellainen mukava "hikimaja".

Siunausta!

Ps. "Kärsi vaivaa niinkuin ainakin jalo Kristuksen Jeesuksen sotamies" (2. Tim. 2:3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti