20180526

26.5.

´Lauantai. Kun nousin uuteen aamuun oli lämmintä 18.9 astetta auringon puolella. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Laitoin kahvia pulloon ja vähän urheilukamppeita reppuun. Ajelin n. liki 170 km päähän. Matkalla - Koskelossa - juopasin kahvit ihan ns. baarissa. 

Lajini - 3000 m kävely - alkoi klo 12.30. Savossa. Yhden valtakunnallisen liiton SM-kilpailut. Tänään ei tullut mieleen koettaakaan mitään erinomaista aikaa - siihen ei olisi ollut tässä vaiheessa mahdollisuuttakaan. Siksipä halusin vain peesailla ja pysyä mukana. Toiseksi tulleen ohitin loppusuoralla, niinkuin olin ajatellutkin. Palkintojenjaon jälkeen lähdin ajelemaan kotiin - no, ennen lähtöä join autossa termoskahvit. N. 28 astetta autonmittarissa.

Kilpailijoista - joita lähestyin evankeliumilla - kaksi ei ollut kiinnostunut ja yksi oli jo uskossa.

Kyllä Suomi on kaunis maa. Sen totesin ajellessani tuolla maantiellä. Kauniita järviä. Kauniita metsiä. Kauniita peltoja. Pihlajat kukkivat. Ovat tehneet sitä jo muutaman päivän. Meidänkin pihassa. Sireninkin näin kukkivan. Tuomen kukat tulivat ja menivät. Se tulokin tapahtui aivan hetkessä.

Kotona taisin olla 15 ja jotain. Kahvia, yms. suuhunpantavaa. M-L teki jotain hyvää mansikoista, kermasta ja mitä siinä lieneekään ollut. Takapihalla auringossa maistui.

Kävelin ruohonleikkuria työnnellen nurmikot läpi. Kastelin kylvetyn läntin - johon toivotaan nousevan nurmikon.

Laitoin pressusaunan mustan kiukaan alle tulen. Istuskelimme takapihalla. Kävin tekemässä lehtevän vastan. 

Kun häkälöylyt oli heitetty, vetäisin pressun kehikon päälle ja astuin heittelemään löylyä. Ne olivat erinomaiset. Ja vasta, se se vasta olikin hyvä - ja niin vanvan hyväntuoksuinen. Mukava sillä oli vastoa - ja ihoon jäi hyvä tuoksu. M-L oli puhelimessa - puhui Ullan kanssa tuonne tosi-Lappiin, Enontekiölle - kun menin saunaan. Hän ennätti sinne kun oli minulla kolmas kierros menossa. Välillä aina kävin vilvuuttelemassa takapihalla. Ilma viilentyi - tuuli sellaiselta suunnalta.

M-L lämmitteli tekemiään VHH-tortilloita. Sisällä nakkeja. Päällä lämmitytäessä sulanutta juustoa. Oli hyvää teen kanssa. Myös mansikoita ja maustamatonta rahkaa.

Olipa hyvä, että aukaisin tietokoneen ja sieltä TV7:n Juuri oli alkanut brasilialaisen Ana Paulan - vieraillut Suomessakin - aivan mahtava ylistyskonsertti, jonka brasilialaiset ovat tehneet Israelissa. Hyvä bändi. Kesti n. 2 tuntia. Voimallinen. Väkevä. Ohjelman nimi on: Se on täytetty. Varmaan sen voi arkistostakin katsioa. Varmaan tulee uusintanakin. Suosittelen. Ehdottomasti. Joillekin laitoin viestiä, että sellainen on juuri menossa. Se oli parasta tässä päivässä - vaikka paljon muutakin hyvää on ollut. Kuten rakas vaimo, pressusauna, jne.

Siunausta!

Ps. "Rakkaani, älä seuraa pahaa, vaan hyvää. Joka hyvin tekee, se on Jumalasta; joka pahoin tekee, se ei ole Jumalaa nähnyt" (3. Joh. 1:11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti