20180610

10.6.

Sydämellisiä nimipäiväonnitteluja täältä meiltäpäin Nyrösen Sepolle ja Linnarannan Sepolle! 

Tänä aamuna tulikin kiire kirkkoon. Syykin oli selvä: liian pitkään koisiminen. Mutta helluntairukoushuoneelle riennettiin kuitenkin - ja Salmekin mennessä mukaan noudettiin. Eli loru, ettei ole kiirettä kirkkoon, ei pitänyt tällä kertaa kohdallamme paikkaansa. Toisaalta meihin pätee tänään sanonta: Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Jouko Reenilä johteli kokousta ja myöskin vastasi musiikista Jussi Rautasen kanssa. Sirja Oittinen toi videonpätkien kera terveisiä Pieksämäeltä Jippii-kuorolaisten tapahtumasa. Parisataa lasta oli ollut paikalla. Saarijärveltäkin kymmenen. On suuriarvoinen asia, että on ihmisiä jotka tekevät työtä ja näkevät vaivaa lasten parissa. Tomi Kuosmanen saarnasi. Minun mielestäni saarna oli selkeä ja seesteinen, jota oli ilo kuunnella ja seurata. Nyt ei puutu enää kuin sen toteen ja elämään laittaminen - puhe oli nääs suolana ja valona olemisesta maailmassa.

Tilaisuuden jälkeen oli kahvitarjoilu alakerrassa voileipä- ja täytekakkuineen.

Tapasimme sukulaisia Autiolahdessa ulkoilemassa viedessämme Salmea kotiin. Pia, Milena, Minja ja Raija-mamma olivat kauniissa rantamaisemissa. Siihen mekin heidän luokseen pysähdyimme toviksi. Minja naureskeli ja Milena päästeli potkimalla eteenpäin menevällä pyörällään. Timo oli kutsuttu töihin. Miro on parhaillaan fifteen-leirillä.

Tultuamme kotiin meillä käväisivät Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel.

Kävin urheilukentällä 8 km juoksuhissuttelulenkillä. Lopussa vähän lujempaa vauhtia. 20 astetta lämmintä. Lähdin kotiin kun M-L laittoi tekstarin, että vieraat ovat saapuneet. Pyysin laittamaan. Pia, Milena ja Minja tulivat käymään. Milena leikki yksikseen ulkona hiekkalaatikolla. Emilia ja Daniel olivat uimassa, niin eivät ennättäneet hänen kanssaan leikkimään. Laitoin pressusaunankiukaan alle tulen. Joimme kahvia ja söimme sen kanssa M-L:n paistamaa pannaria, majojen, hillon ja kermavaahdon kanssa.

Ilmoitin Terhi-marjalle, Denikselle, Emilialle ja Danielille, että pressusauna on siihen ja siihen aikaan kuuma. He tulivatkin kaikki meille. Deniksen kanssa veimme sinne kuumaa vetta, johon laitoimme vanhat vastat hautumaan. Myös löylyvettä Daniel sinne kantoi. Daniel kävi metsiköstä tekemässä itselleen vielä muutaman oksan uuden vastan. Heitettyämme häkälöylyt vedimme yhdessä pressun kehikon päälle. Sitten vain lauteille. Täytyy sanoa, että oli hyvät löylyt. Oli mukava sää vilvuutella välillä. Danielilta oli äiti ajellut tänään pään "puliksi." - sellainen sänkitukka.

Illalla myöhemmin kävin vielä yksikseni jälkilöylyissä. Olivat ihan verrattomat ja mukavat. Löylyä oli riittämiin ja hiki virtasi. M-L oli mennyt jo nukkumaan.

Saunasta tulon jälkeen söin teen kanssa vähän iltapalaa.

Siunausta!

Ps. "Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä" (1. Joh.4:21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti