20180607

7.6.

Sydämelliset onnittelut Mannisen Salmelle tänään olevan syntymäpäivän johdosta!

Eiköhän vain tuuleskellut tänäkin aamuna - ja muutenkin - vaikkakaan ei sillein kun tässä vähäsen aikaa sitten. Noustessani oli lämmintä 10.6 astetta. Taivas oli harmaa

Marja-Leena nousi aikaisemmin ja meni Emilian kanssa tk:een kokeisiin. Alkaessani kehittelemään aamupalaa "pölähti" oven taakse miehenalku, joka pyörällä hurautteli meille - Daniel siellä ovikelloa pimpautteli. Niinpä siinä hänellekin puurot laitettiin ja kananmunat paistettiin. Söimme aamupalaa ja minullahan siihen kuuluu sitä kahviakin.

Aamupalan jälkeen Daniel meni ruohonleikkurilla ajelemaan meijjän nurmikoita. Kyllähän se häneltä käy. Tietää moottorin metkut ja voimaa on työnnellä.

Puoliltapäivin tulivat mummi ja Emiliakin kylältä. Danielkin piti taukoa ennen kuin ajeli takapihankin.

M-L paisteli lettuja. Kahvin kanssahan net kyllä maistuivat. Lapset eikyllä kahvin kanssa.

Kävin kylällä. Pikaliimaa Halpa-Hallista. Kävin myös viemässä syntymäpäiväonnittelut Salmelle.

Kävin samalla reissulla urheilukentällä juostahissuttelemassa 10 km. 9 astetta lämmintä. Sadekin lakkasi kun menin kentälle. Olisi kyllä saanut jatkaa satamista. Vettä tarvittaisiin.

Palailtuani lenkiltä söin ja join kahvia. Vähän ripsio vieläkin vettä.

Laitoin savut nousemaan takapihan pressusaunan kiukaasta. Ilmoittelin Terhi-Marjan perheellekin pr-saunan lämpiämisestä. Danielilta tuli vastaus, että hän voi tulla. Denis ei ennättänyt kun heillä on kaivurimies kaivelemassa talonvieruksia. Kun olin häkälöylyt lyönyt ja vetänyt pressun kehikon ylle, tuli Daniel sopivasti. Ei muuta kuin lauteille ja vettä kiville. Kummallekin oli kuumassa vedessä haudeltu vanha - mutta tämänkesäinen - vasta. Molemmat vastaa käyttelivätkin. Välillä kävimme vilvuuttelemassa. Oli kuitenkin sen verran "holodna" tuuli, ettei kauaa vitsinyt ulkona "naatiskella." Mukavahan se oli tyttären pojan kanssa kylpeä.

Saunan jälkeen otimme vähän iltapalaa ja joimme teetä/kaakaota/mehua - minä Komista saamaani omatekoista teetä. Emiliakin oli polkaissut meille.

TV7:sta tuli tänään Paastoa ja rukousta Suomen puolesta-ohjelma. Harmi vaan kun ennätin vasta loppua katsomaan netin kautta - mutta sekin oli erittäin hyvä. Suomeen on syntynyt erilaisia rukousliikkeitä ja -rintamia. Se on erinomainen asia, jolla on suuri merkitys kansamme elämään.

Eilen illalla Oittisen Jukka - yksi vanhimmistoveljistämme - pyysi minua puhumaan seurakuntamme Ehtoollisjuhlassa, 1.7. klo 11. Tänään lähetin hänelle vastauksen, että voin puhua.

Siunausta!

Ps. "Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen mikä luvattu on" (Hebr. 10:35-36).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti