20180622

22.6.

Hyvää Juhannusta - tosin tänään vasta aattoa! Keskikesän juhlaksihan tätä kutsutaan. Eletään kesää! Ei niin kovasti tarvitse ajatella huomista, eikä sitä, että kohta se on tämäkin kesä taaksejäänyttä elämää. Itseasiassa Jeesushan taisi opettaa hiukan tämäntyylistä elämäntyyliä - ettei kannettaisi murhetta huomisesta päivästä, vaan elettäisiin tätä päivää. Ja kehotti meitä katselemaan kedon kukkia ja taivaan lintuja. Vaikka tuollainen ei ole meille luontaista, niin ei jeesus kuitenkaan turhaan tuollaisia puhellut.

Emme menneet tänään konferenssiin - oli viileä sää, mutta ei ollut oikein muutenkaan mahdollisuuksia mennä. Kuuntelimme sängyssä Radio Gospelin kautta tulleen - Marja-Leenan älykkäästä puhelimesta - tämänpäivän ensimmäisen tilaisuuden konferenssista. Se oli klo 9-10 ollut Ylistäen ja rukoillen päivään, rukou  (tässä lopetin kesken sanan , koska joko salama tai tuuli pimensi hetkeksi ruudun. Jatkoin seuraavana aamuna) sta Suomen puolesta.

Noustessamme oli lämmintä n. 15 astetta. Tuuli oli kova. Sinistä taivasta näkyi. Vaaleita ja tummempia pilviä.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia/hopeateetä. Luin Hoosean kirjaa.

Kuuntelimme klo 11 tilaisuutta konferenssista netin kautta - Radio Gospelin välittämänä.
Antero Laukkanen piti erinomaisen puheen.

Laittelin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamaposteja kuoriin.

M-L kävi kylällä kaupassa. Imuroin sillä aikaa huushollin. Sataa ravautteli kuuroja.

Palattuaan kylältä alkoi M-L leipomaan ja laittamaan ruokaa. Söimme.

Klo 14 tuli konferenssista Leevi Launosen puhe, teemalla: perheet yhteiskunnan muutoksessa. Tämä puhe kannattaa kuunnella esim. Uskotv:n arkistosta.

Kävin kylällä viemässä Rintamapostit postiin, sekä jakelemassa postilaatikoihin "sopivalla etäisyydellä" oleville. Satoi välillä kovasti vettä. Kävin samalla myös 10 km lenkillä urheilukentällä. N. puoliksi hiljaista kävelyä ja hiljaista juoksua. Välillä satoi aikalailla. Sataisi vain ympäri Suomea. Tuulikin ollut melkoinen.

Kun tulin kylältä kotiin oli meillä Daniel nikkaroimassa autotallissa. Emilialle jotakin rakenteli. Shortsit oli pojalla jalassa, vaikka ilma oli viileä ja tuulinen. Lämminverinen poika. Laitoin pressusaunan kiukaan alle tulen. Kävin tekemässä juhannusvastan. M-L teki lettutaikinan. Paistelin lettuja. 

Danielin mukana laitoin sanan muille perheenjäsenille, että pressusauna on valmis 19.30 maissa. Tulivat. Heiteltyäni häkälöylyt vetelimme pressun kehikon päälle ja menimme Danielin ja Deniksen kanssa saunaan. Ihan oli mukavat löylyt juhannussaunassa - ja hyväntuoksuinen tuuhea vasta. Välillä vilvuuttelimme takapihalla. Daniel kasteli päätään vesisaavissa. Pyysi myös minua kaatamaan kylmää vettä kastelukannulla päälleen. Sitten vain löylyyn.

Saunan jälkeen lettuja ja kahvia/mehua. 20.30 oli Majakosken rannassa juhannuskokko. Sinne menivät "terhitkin". Minäkin ajelin. M-L kuunteli konferenssitilaisuutta. Väkeä oli ihan mukavasti sillalla kokkoa katselemassa. Komiat olivat tulet. Satoi vettä. Makkaroitakin grillailivat.

Palattuani jatkoin kahvinjuontia ja letunsyöntiä. Kun M-L meni nukkumaan katsoin hetken konferenssin nuorisokokousta, joka tuli myös TV7Plussasta.

Siunausta!

Ps. "Seuraavana päivänä Johannes taas oli siellä ja kaksi hänen opetuslapsistaan, ja kiinnittäen katseensa Jeesukseen, joka siellä käveli, hän sanoi: Katso, Jumalan Karitsa!" (Joh. 1:35) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti