20200610

10.6.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Linnarannan Sepolle ja Nyrösen Sepolle!

Oli lämmintä ylösnoususta alkaen - tosin ylösnousu ei tapahtunut varahin - 26.4 auringon puolella. Tuuleskeli. Aamupalaa ja kahvia "ulkoruokinnassa" takapihan puolella - ihan vapaaehtoisesti. Siellä luin Aamoksen kirjaa.

Ollessani tapapihalla, ilmestyi nurkan takaa nuori mies työtäen ruohonleikkuria. Danielhan se - kohta 13 v täyttävä miehenalku - sieltä tuli töihin meille. Oli jo saaressa puhetta, että tulee meille ruohonleikkuuseen. Siinäpä surisutteli takapihan "ruovikon." Etupihan puoleltakin siitä talon seinustalta. Muualta - isompi kenttä - jätettiin vielä "parturoimatta", siinä kun on sellaisia sinisiä kukkia ja keltaisia voikukkia. Silmälle ja niille pörriäisille iloksi. "Pelasta pörriäinen" -teemalla.

Daniel oli ruohoa leikatessaan huomannut, että pressusaunan lauteet olisivat remontin tarpeessa. Niinpä alkoi remontin.

Minä lähdin "liikenteeseen". Kävin yhdellä syrjemmässä olevalla kylällä viemässä surunvalittelut yhteen paikkaan. Samalla reissulla kävin paluumatkalla tekemässä 8 km kävelylenkin urheilukentän punaisella matolla - radalla - täysin sinisen taivaan alla, auringon paistaessa täydellä terällä.

Palattuani kotiin oli M-L juuri valmistanut hyvän jauhelihakeiton, jota "syöskentelin" takapihan auringossa. Kävin katsomassa remonttimiehen - Danielin - korjaamia lauteita pressusaunan kehikolla. Olivat tukevat ja hyvät. Ei ole "peukalo keskellä kämmentä" sillä miehellä. Paljon kiitoksia! Soittelin Danielille kyllä jo ja "latelin" kiitoksia. Daniel uskaltaa tarttua hommiin. Kun soitin, olivat isän kanssa hakemassa lammesta kasteluvesiä kasvimailleen.

Velimies, heimo, soitteli "kotitanhuvilta."

Seurasin Olof Palmen murhajutun "loppuselvittelyjä" - vaikka tuntuukin, että niin se on kun puhuttiin, niin turkin se asia siihen loppuu.

Kahvia ja paahtoleipää.

Illan mittaan uutisten seurailua Suomesta ja Israelista. Ajellessani tuonne "sivukylälle" tänään kuuntelin autossa viikon depattia. Siinä keskusteltiin Israeliin liittyvistä asioista. Keskustelijoina olivat Suomen Israel-yhdistysten liiton puheenjohtaja, Risto huvila ja teologian tohtori Eero Junkkaala. En voinut muuta kuin olla "hyvin samoilla linjoilla" Risto Huvilan käyttämien puheenvuorojen kanssa.

Auringonpaiste siniseltä taivaalta se vain jatkui iltaan asti.

M-L teki pizzaa. Sehän on sellaista mukavaa iltapalaa.

Siunausta!

Ps. "Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset" (Jaak. 4:8).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti