20200629

29.6.

Hyvää nimipäivää Nuotion Petrille, Hyytiäisen Petrille ja Lampisen Pekalle!

17.7 astetta lämmintä silloin kun nousin, auringon puolella. Tuuleskeli. Aamupalaa ja kahvia takapihalla.

Menin Majakalle, jossa puhuin klo 10 evankeliumia yksinkertaisesti. Väkeä oli runsaasti. 

Kahvia takapihalla.

Kuuntelin kaksi Opetuslapseuskoulu-opetusta videon kautta. Ne olivatkin viimeiset opetukset - joten olen suorittanut Opetuslapseuskoulun. Haluaisin muistuttaa meille kaikille, että opetuslapseuskoulu kestää kohdallamme niin kauan kuin elämme. Se meidän tulisi sisäistää hyvin. Tuota päättynyttä opetuslapseuskoulujaksoa ajatellen - joka alkoi viime syksynä - minä olen sellainen "vanha opetuslapsi"; joka ilmaisu löytyy Raamatustakin: "Ja meidän kanssamme tuli myös opetuslapsia Kesareasta, jotka veivät meidät majapaikkaamme, erään vanhan opetuslapsen, kyprolaisen Mnasonin tykö" (Apt. 21:16). Tämä opetuslapsi asui Jerusalemissa. Hänen nimensä tarkoittaa: tarkkaava, tai innokkaasti etsivä. Olisipa tämäkin vanha opetuslapsi, joka tätä kirjoittaa, sellainen.

Kahvia takapihalla.

Kävin urheilukentällä 10 km kävelylenkillä. Kyllä sitä lämmintä oli tänäänkin. Jumala johdatti luontevasti niin, että sain jutella yhden saarijärveläisen kanssa ja todistaa hänelle. Ollaan "valmiusasennossa." Pyritään kertomaan ihmisille Jeesuksesta - eikä vain aiota vuodesta toiseen! Ei ainakaan arvostella niitä, jotka todistavat ja tekevät sen mielestämme väärällä tavalla.

Ruokaa ja kahvia takapihalla

Vähän hassunnäköisiä toimissaan nuo harakanpoikaset. Niitä kun on nyt tässä meidän pihapiirissä. Ne huutavat suu auki kovalla äänellä, suu isollaan, ruuan vieressä, mutta eivät itse ota ruokaa suuhunsa, vaan odottavat, että emo laittaa. Se tekee tuosta niin hullunkurisen näköistä kun ne ovat melkein emon kokoisia. Olisiko meissä ihmisissäkin - uskovinakin - samanlaisia piirteitä? Pitääpä miettiä.

Luin vähän kirjaa. Alkoi niin "ramasemaan", että laitoin kirjan pois ja torkuin. Terhi-Marja ja Denis käväisivät.

Kahvia. no, kylläpä se vuolija sitä kahvia...

Seurasin - ja M-L:kin - Vuosaaren luterilaisesta kirkosta Kuninkaan iltaa. Hyvä. Kirkkoherra Jussi Mäkelä puhui - ja hyvin. Todistuspuheenvuoron piti ekonomi Koski. Se oli selkeä todistus. Pastori, joka johti tilaisuutta - - toimi myös vapaasti. Kiinnitin huomiota, että sekä kirkkoherra, että se toinen pastori, olivat mukana ylistyksessä koko olemuksellaan.

Uutisten seuraamista.

Iltapalaa ja kahvia - sain palasen hyvää, juuri paistettua, marjapiirakkaa.

Siunausta!

Ps. "Säilytä se hyvä, mikä sinulle on uskottu, Pyhän Hengen kautta, joka meissä asuu" (2. Tim. 1:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti