20200606

6.6.

Kotisängystä sai tänä aamuna "ponkaista" uuteen päivään - ei niin aikaisin, mutta kuitenkin. 27.1 astetta oli silloin auringon puolella. Tuuleskeli. Aamupalat ja kahvit tuli "hilattua" taas takapihan puolelle. Oli lämmintä, vaikkakin tuuli.

Luin Hoosean kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

"Tsekkasin" uutisia. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Daniel olisi tullut meille ruohoa leikkaamaan, mutta siirrettiin hommaa kun alkoi satelemaan.

M-L laitteli ruokaa ja leipoi. - ainakin kaurakeksejä ja VHH-sämpylöitä.

Kävin urheilukentällä 10 km lenkillä. Alussa satoi, sitten ei. Joka toisen km:n kävelin ja joka toisen "juostahissuttelin." Ihan viimeisen kävelin hieman kovempaa - 6.45. Ei tuoksunut tuomi enää urheilukentän kaarteessa - se aika tuli, oli ja meni. Niinhyän ne asiat elämässä yleensäkin. Eri asioista on otettava vaari - niinkuin eräskin mummo otti tilaisuudesta vaarin - siloin kun se on otettavissa. Niinkuin nyt esimerkiksi tuo "tuomenkukka-juttu". On vedettävä tuomenkukan tuoksua nenäänsä silloin, kun se on mahdollista, eikä sitten jälkeenpäin haikailla, että kyllä olisi pitänyt nauttia siitäkin, mutta sekin jäi tekemättä. Hyvällä tilaisuudella on kuulemma vain otsatukka - jota minulla ei enää valitettavasti ole. No, tulipahan tuotakin asiaa nyt setvittyä tarpeeksi. Ilma oli kyllä raikas; sateen jälkeen.

Tultuani kentältä kotiin, pääsinkin ruokapöytään. Keittelin kahvit päälle - ja se maistuikin juuri paistettujen kaurakeksien kanssa.

Seurasin Balkanin kävelymestaruuskilpailuja. Myös Mustavuoren 24h kilpailua, Tampereelta, läheltä siitä, missä Tero perheineen asuu - jota jo aiemminkin tänään - ja ME:hän siellä tehtiin. Kyllähän se rankkaa hommaa on sekin - nousta yli 200 kertaa ylös ja tulla alas laskettelurinnettä.

Lueskelin vähän kirjaa, saunan kiukaan kuumetessa. 

Kävin saunanlöylyissä. Mukavaltahan se aina tuntuu - mutta varsinkin lenkin jälkeen. "Vuolijalle" on iso nautinto sekin, kun voi mennä "löylynlyömänä" vilvuuttelemaan takapihalle. Hiukan tihkutti ja tuuleskeli, mutta se vain paransi asiaa. Halvathan ne on vuolijalla huvit - ehkäpä olet huomannutkin.

Iltapalaa ja teetä.

Tuli kuva, jossa Daniel jo istui veneessä oranssiset veneilyliivit päällä. Taisivat olla kalassa. Kuvassa rannassa lienevätkö ukkosta pitäneet? Kalamiehet on kalamiehiä ja muut miehet on muita miehiä.

Tänään "sattui korvaan" kristillisestä radiosta kuuluvan puhujan sanomana: "...kasteessa, jossa lapsi saa Pyhän Hengen." Eihän tämä puhuja tietenkään ainoa laatuaan ole, joka niin puhuu Suomessa ja muuallakin. Mutta - loukkaamatta ketään - ainakin minä yksinkertaisena miehenä joudun kysymään: Millä tuollainen asia perustellaan? Ehkä Tunnustuskirjoilla? Tai jollakin muulla vastaavalla - sillä sitähän ei voi perustella Jumalan Sanalla, Raamatulla. Tuo, mitä juuri olen päässyt sanomasta, on useiden mielestä "harhaoppista" puhetta. Uskallan kuitenkin sanoa, että se ei ole sellaista, jos halutaan noudattaa Jumalan Sanan opetusta asiasta. Loppujen lopuksi se, että sanotaan sylilapsen saavan Pyhän Hengen kasteessa, on - rohkenen sanoa: mitä suurinta harhaoppia. Kysynkin: Eivätkö puhujatkaan todella lue Raamattua? En tosin epäile sitä, etteivätkö lukisi, mutta, miten he lukevat? Raamattua voi nimittäin lukea niin monella tavalla. Yksi tapa on lukea sitä "oppisilmälasien" läpi. Se tarkoittaa, että Jumalan Sana ei saa antaa lukijalle sitä käsitystä, minkä Juimala on Sanaansa laittanut, vaan Raamattua tulkitaan omaksutun opin kautta - ts. Raamatusta luetulle annetaan sellainen merkitys, kuin oppi edellyttää. Tätä menetelmää käyttäen joudutaan ummistamaan silmät sellaisilta Jumalan Sanan kohdilta, jotka puhuvat jostakin muusta, kuin siitä, mitä siihen koetetaan oppikäsityksen mukaan soveltaa. Niinkuin nyt esimerkiksi tuo asia, että sylilapsi saa kasteessa Pyhän Hengen.

Joku lukija varmaan jo haluaa kuulla, että minkälainen se sitten on "vuolijan" käsitys siitä, milloin ihminen saa Pyhän Hengen. Haluan sen mielelläni tuoda esille - jos tunnet halua "kumota" sen mitä tuon esille, niin tee se Jumalan Sanalla. Se on nimittäin se "miittari", jolla nämä hengelliset kysymykset tulee ratkaista:

1. Lapsi, syntymästään, siihen ikään asti, kun hän tulee sillä tavalla "tietoiseen ikään", että voi itse valita, että haluaa uskoa Jeesukseen, on taivaskelpoinen. Kaste ei muuta hänen asemaansa Jumalan edessä - siitä huolimatta, että hän syntyy syntiinlangenneeseen ihmissukuun.

2. Kun ihminen avaa sydämensä evankeliumin sanomalle ja uskoo sydämessään, että Jeesus on sovittanut hänen syntinsä Jumalan edessä ja ylösnoussut kuolleista hänen vanhurskauttamisensa tähden - se merkitsee, että hän pyytää Jeesusta elämäänsä ja tunnustaa Hänet Herrakseen, tekee parannuksen; tunnustaa syntinsä ja haluaa hyljätä ne, hänestä tulee Jeesuksen pelastama ja Jumalan lapsi:

"Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelatutaan. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään"
(Room. 10:9-11).

Pelastus otetaan vastaan uskolla - mitään muuta tapaa ei ole olemassa. Voiko sylilapsi uskoa. Ei voi. Hänellä ei ole siihen edellytyksiä:'

"Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta"
(Room. 10:17).

Sylilapsi ei voi kuulla sillä tavalla, että hän sen pohjalta voisi uskoa.

3. Pyhä Henki tulee ihmisen sydämeen asumaan sillä hetkellä, kun ihminen uskoo Jeesukseen Herranaan ja Vapahtajanaan:

"Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,..."
(Ef. 1:13).

Pyhän Hengen sinetti on yhtä kuin, että Pyhä Henki tulee sydämeemme:

"Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, oka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka"
(Ef. 4:30).

Näin me siis päätämme, että sylilapsi ei saa kasteessa Pyhää Henkeä, vaan silloin, kun hän on siinä iässä, että pystyy itse ottamaan pelastuksen vastaan omaan elämäänsä. Tässä asiasta vain lyhyesti. Tarvittaessa voimme asiaa katsella laajemminkin.

Seurasin uutisia Israelista.

Seurasin Globaalia rukousiltaa 21 jälkeen liki puolilleöin, TV7Plussan kautta.

Siunausta!

Ps. "Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia; älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan" (Ef. 5:6-7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti