20200617

17.6.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Paavolan Urholle!

17.7. lämmintä Mäntyluodossa ylösnousun aikaan. Aurinko paistoi - ja sillä puolella olikin selkeätä - mutta "toisilla puolilla" oli pilvistä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia mökissä sisällä- M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä mökin pöydän ääressä. Luin Joonan kirjaa.

Kasailimme tavaroita ja laitoimme paikkoja lähtökuntoon.

10.30 maissa vene irtaantui saaren rannasta. Soutelin Rasaniemeen - jostain syystä moottori ei "syttynyt" ajatukselle lähteä käyntiin. Mukava on soutaakin. Aurinkokin lisääntyi.

Vene teloille, Tavarat autoon ja kirkolle. Ostimme jäätelökioskista jätskitötteröt. Niitä nuoleskellen ajelimme Pirjolle ja karille, siskolleni, jotka asuvat matkan varrella - Kangasniemellä kuitenkin. Siellä oli Pirjo juuri lähdössä jonnekin, mutta kun tulimme ei lähtenytkään. Heidän viihtyisällä terassillaan joimme hyvät kahvit hyvillä "kastamisilla." Aurinko paisteli kuumasti.

Sittempä vain kohti kotia. Ensin menimme suoraan kauppaan, Sieltä sitten kotiin. Meillä odotti oikein "pörröinen" piha. Voikukkia oli nimittäin paljon ja ne olivat pitkiä ja elivät "pörröistä" vaihettaan. Ei aikaisemmin viitsitty ajaa kun piha oli niin mukavan keltainen - ja pitäähän niitä pörriäisiäkin pelastaa.

Emilia on käynyt meillä kastelemassa kukkia poissaollessamme. Kiiiiitos!

Söimme. kahvitkin piti kiehauttaa.

Kävin "Terheillä." Vein Danielille lupaamani - joskus vuosia sitten Venäjältä ostamani kahluusaappaat. Ovat olleet "turhanpanttina" tuolla varastossa. Minulla itselläni on samanlaiset. Danielille viemissäni on pienempi numero.

Lueskelin kirjaa.

18.30:ksi menin Pyhän Hengen iltaan helluntairukoushuoneelle - vaikka vielä taitaa olla päällä suositus meille 70+ ikäisille ja muille riskiryhmäläisille, ettei kokoontumisiin mentäisi. Salmen kävin hakemassa mukaan. Aikaisempi kokouskäyntini olikin jossain helmi-maaliskuun taitteessa, ennenkuin lähdimme kuukaudeksi lappiin. Sen jälkeen yhden kerran olin puhumassa netti-lähetystä varten. Sen taltiointivaiheessa oli paikalla meitä vain 5 henkeä.

Illassa puhui Paavo Järvinen. Sen johti Timo Ahola. Raimo Friman todisti. Yhtye, jossa olivat: Jouko Reenilä, sähkökitara ja laulu, Jussi Rautanen, basso ja laulu, Timo Hurskainen, rummut, Mika Saarela, sähkökitara. Mielestäni "rokka billy-soittaja" Mikan mukana olo antoi väriä yhtyeelle. Ilta kuvattiin TV7:lle. Tulee varmaan esitettäväksi aikanaan.

Palattuani kotiin oli M-L "nyhtelemässä" heiniä ja muita "kasvannaisia" pihalla. Minä vaihdoin vaatteet ja työntelin leikkurilla "nurmikon." On ajettava uudelleen, että saa kaikki "voikukkapellon" voikukan varret pois. Mäkäröitä, vai polttiaisiako olivat, mutta kyllä olivat puremisen jälkeen kovasti kutittavaisia ne jäljet. Suihkussa käynti taisi kuitenkin auttaa.

Iltapalaa ja teetä.

M-L:n "älykkääseen puhelimeen" tili kuvia, joissa Milena oliyleisurheilukilpailuissa Uuraisilla. Toisessa kuvassa hyppäsi pituutta päättäväisellä ilmeellä ja toisessa seisoi kaksi mitalia kaulassa roikkumassa. Onnitteluja Milenalle!

Niin sitä ollaan taas kotosalla.

Siunausta!

Ps. "Te tiedätte sen rakkaat veljeni. Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan" (Jaak. 1:19).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti