20200918

18.9.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meiltäpäin Hiekkavirran Tyynelle ja PeuranTyynelle!

Noustessani Torstaihin oli lämmintä 3.9 astetta. Taivas oli harmaa. 

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. M-L teki eväitä reissua varten.

Luin Luukkaan evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

10 maissa lienee ollut, kun lähdimme deniksen autolla reissuun - "lentävä leppäkerttu"-asuntovaunu perässämme. Selkeä ilma. Nelostien kautta menimme Ylivieskaan, jossa oli tietty asuntoauto, jota menimme katsomaan. Siksipä se "leppiskerttulikin" oli koukkuun napattu mukaan, eli matkaan. Auto oli kyllä hieno, muttaeipä sitä kauan katsasteltu - oli kosteusongelmia. Niimpä kävimme vielä lähellä olevassa paikassa, mutta ei siellä mitään ollut meitä sykähdyttävää.

Ajelimme kotiin Sievin, Kinnulan, Kivijärven kautta. Menomatkalla joimme autossa M-L:n mukaan varaamat termoskahvit, hänen tekemien meksikolaisten anisleipien kera. Paluumatkalla voisilmäpullakahvit linja-autopysäkillä tien varressa. Kinnulassa nousimme oikein autosta ja menimme Scan burgeriin. Me miehenpuolet vetäsimme kunnon burger-ateriat ja M-L jotain muuta. 18-19 välillä olimme kotona - ja laitoimme "leppäkerttu-vaunun" omaan matalaan majaansa.

Laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Kävin saunassa - ja olihan se mukava vilvuutella vilvoittavassa tuulessa takapihalla.

xxxxx

Jatkoksi tähän tekstiä, jota meidän on hyvä kuulla tämän päivän ihmisinä(kin):

"Mikä kirkkojen rakennusbuumi nyt onkaan meneillään! Mutta ilman voideltuja saarnaajia näille alttareille eivät löydä tietään ahdistetut syntiset. Jos näkisimme uusimmilla tutkalaitteilla ja kalastusvälineillä varustettujen kalastusalusten lähtevän kuukausi toisensa jälkeen merelle ainoastaan palatakseern takaisin ilman saalista - millä me voisimme puolustella saaliin vähyyttä? Kuitenkin tuhansien kirkkojen alttarit ovat tyhjät viikko toisensa ja vuosi toisensa jälkeen, ja hedelmätöntä tilannetta puolustellaan väärinkäyttämällä Sanaa: "Minun sanani ei tyhjänä palaja." ...

... Ikiävä tosiasia on, että alttaritulet ovat joko sammuneet tai hehkuvat vain vaivoin. Rukouskokous on kuollut tai kuolemaisillaan.Asenteellamme rukousta kohtaan sanomme Jumalalle, että sen, minkä hän aloitti Hengessä, me voimme päättää lihassa. Mikä kirkko kysyy pastorikanditaateiltaan, kuinka paljon nämä käyttävät aikaa rukoukseen? Silti pastorit, jotka eivät käytä kahta tuntia rukoukseen päivässä, eivät ole sen arvoisia, että heitä menisi edes kolmetoista tusinaan, oli heillä sitten loppoututkinto tai ei" (Leonard Rawenhill, Miksi herätys viipyy, s. 20, 21, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2010).

Siunausta!

Ps. "Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka" (Ap. t.1:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti