20200923

23.9.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut, vaarilta ja mummilta, vielä tässäkin, Minjalle, nuorimmalle lastenlapsellemme!

11.9 lämmintä noustessani. Taivas oli harmaa. 

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Luukkaan evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tein vähän evästä ja menin rankametsään. Aluksi kaatelin leppiä - ihan kooikkaitakin oli. Karsin, katkoin ja kasasin. Välillä join kahvia ja söin eväitä. Sellaista vanhan miehen retkeilyähän se minun hommani on - mutta, kyllä niitä kasojakin syntyy. Ja saapahan liikettä - ihan monipuolistakin.

17 maissa tulin kotiin metsästä. N. 13 astetta lämmintä. Selkeä ilma.

Söimme hyvät ruuat.

Kävin saunassa.

Saunakahvit.

19:ksi menin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Hain Salmen mukaan. "Täysi tusina" taisi olla kokouksessa.ihmisiä.

Iltapaksi oli M-L paistanut uunijuustoa. Kanelin ja maidon kanssa se maistui - kun on oppinut niin suihinsa pistelemään.

Uutisten seurailua - myös Israelin uutisten.

Tuli tänään mukavia kuvia "perekunnan vatsappiin" "Timojen" metsäretkestä - taisi olla Minjan nimipäivän kunniaksi.Mm. lettuja siellä paistettiin trangialla. Mutta ne vasta mukaviakuvia olivat, kun Milenalla ja Minjalla ihan uudet hiukset. Ne oli laitettu heinistä myssyjen alta näkymään kuin hiukset - taisivat olla "mörri-möykky -hiukset!"

xxxxx

Jatkoksi vielä meille tämän ajan ihmisille sopivaa tekstiä:

"... On aika omistautua täysin Jumalan asialle, ilman varauksia. Jos teet näin, et voi välttyä kokemasta siunausta ja Jumalan läsnäoloa voimakkaalla ja ihanalla tavalla. ...

...Kalastusverkkojemme peseminen on tarpeellista silloin tällöin, jos käytämme niitä säännöllisesti kalastukseen, mutta nykypäivänä monista seurakunnista on tullut professionaalisia verkonpesijöitä. Sen sijaan, että pyytäisivät sieluja Jumalan valtakuntaan, he käyttävät kaiken aikansa kalastuksesta puhumiseen, erilaisten kalastusmenetelmien tutkimiseen, kalastuseksperttien luentojen kuuntelemiseen ja kalastuslaulujen laulamiseen,. Silti he lähtevät kalaan vain harvoin, jos ollenkaan.

Monet pastorit kertoilevat pöntöistään kalatarinoita, ja seurakunta ihailee nuottia, jotka roikkuvat kirkon seinällä näytteillä. Verkot ovat kiiltävän puhtaat. Mitään ponnisteluja ei ole säästetty mudan ja epäpuhtauksien pitämiseksi poissa kirkosta. Verkot on valkaistu niin hohtaviksi, ettei kukaan ikinä arvaisi niitä joskus käytetyn kalastukseen! Rihmat on oiottu niin hienosti, että jokaisella verkon silmällä on sama muoto ja kuvio. Onhan loppujen lopuksi niin, että "Jumala on järjestyksen Jumala". Pastorit rakastavat verkoilla kerskailemista ja jopa kutsuvat mielellään muidenkin seurakuntien kristittyjä ihailemaan niitä.

Jonkin vuoden välein "yli-innokkaatr" nuoret uskovat tulevat pyytämään, että verkot otettaisiin seinältä, kun he haluaisivat lähteä järvelle kalaan. Seurakunnan "kypsät" jäsenet selittävät, että Jumala pyytää kalaa kaikkialla maailmassaja asiat ovat hyvin. Heidän tehtävänään on elää pyhää, rauhallista elämää eikä ruveta liian julkeiksi. Uusille uskoville vakuutetaan, että kunhan nämä ovat seuranneetr  Herraa vielä muutaman vuoden, he kypsyvätr ja heistä tulee muiden kaltaisia. Tällä haavaa heidän olisi syytä olla hiljaa pulpetissaan ja puhua vasta vuorollaan.

Viikko viikolta, vuosi vuodelta Saatana tuudittaa valheillaan uneen yksilöuskovia, seurakuntia ja kokonaisia kirkkokuntia. Valkaisuaine, joka on poistanut verkoista kivet ja töryn, desinfioi tehokkaasti myös kristityt, kunnes he eivät enää harkitsekaan kalastajiksi lähtremistä"

(Paul Hattaway, Takaisin Jerusalemiin, Avainmedia 2005, s.158, 159).


Siunausta!

Ps. "Ja Jeesus sanoi heille: "Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisrten kalastajia" (Mark. 1:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti