20200925

25.9.

 15.2 lämmintä silloin kun nousin. Taivas oli harmaa - mutta ei sydämentila.

M-L käväisi jo kaupassa ennen aamupalaa ja kahvia - hommaili mm. "taravia" nuotioiltaa varten.

Luin Luukkaan evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjastas. rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin minäkin vielä kylällä ostamassa joitakin juttuja nuotioiltaa varten.

Söimme. Myös kahvia.

Tänään ei ollut rankapäivä - se kun on nuotioilta-päivä; ei nuotioiltapäivä. M-L teki lettutaikinaa iltaa varten - Lehtomäen Matti toi myös taikinaa sinne. M-L paisteli lettuja jo valmiiksi sellaisille, jotka syövät gluteenittomia-sellaisia. Kasaili myös mukaanotettavia tavaroita.

16.30 jälkeen lähdin torille peräkärry perässä. Siellä oli jo Rautasen Jussi laittelemassa äänentoistokamoja paikoilleen. Ja myös Lehtomäen Matti paistokojua ja paistovälineitä kohta pystyynlaittamassa. Penkit, ym. asiat laitettiin paikoilleen. Humpin Lauri toi nuotioalustan ja puut - ja pian liekit nuolivat puita. Parkkosen Henri pääsi keittelemään kahvia - meillä on kaksi 6.1 litsan pannua sellaisiin tarkoituksiin. Klo 18 alkoi ilta. Jumala antoi ihmeellisen - hyvän - sään. Sininen taivas. Eikä ollut liian kylmä. Sitä oli rukouksessa pyydetty. Kiitos Jumalalle siitä(kin)! Tarjolla oli grillimakkaroita, joita Bogmanin Tuomo grillaili - Tuula avusteli jakaen makkaroita ja taisi lettujakin välillä. Lettuja paisteli Lehtomäen Matti. Hyvin tekivät kauppansa hillojen kera. Yli 2 ämpärillistä taisi mennä taikinaa. Kolmas paketti kahviakin piti käydä vieressä olevasta kaupasta ostamassa. Teetä ja mehuakin oli tarjolla. Korona-aika otettiin huomioon tekstein, sekä muutaman kerran mikrofonin kautta. Käsidesiäkin oli tarjolla.

Musiikissa palveli 5 henkisessä kokoonpanossa ollut Puhtaat purjeet-lauluryhmä, Raija Kalenius ja harmonikka. He lauloivat neljään otteeseen, yhteensä 11 laulua. Täyttä evankeliumia ryhmä lauloi.

Omakohtaisia todistuspuheenvuoroja käyttivät Teemu Lehtomäki (One Way-seurakunnasta), Tuula Bogman (Helluntaiseurakunnasta) ja Kaarlo Hakasalo (Vapaaseurakunnasta). Hyviä todistuksia! "Kiehisenvuolija", Jouko Kuusjärvi, johteli illan ja puhui.

Äänentyoistosta huolehti Jussi Rautanen. N. 15 henkeä oli erilaisissa tehtävissä torilla. Lisäksi ne, jotka muuten toimivat illan hyväksi. Sydämellinen kiitos kaikille! Työ herrassa ei ole koskn turhaa! Ilta oli sellaisen perusevankeliumin ilta - jonka kautta ihminen voi pelastua.

Minulla oli hyvä mahdollisuus laskea iltaan osallistuneiden ihmisten määriä. Heitä oli eri puolille tortia levittäytyneinä toistasataa - en ihan tiedä lopullista määrää. Paljon oli sellaisia, joita en ole koskaan nähnyt missään hengellisissä tilaisuuksissa - ja minulla on siihen asiaan aikalailla näköalaa yli kahden vuosikymmenen osalta. Ihan eri "piirejä" ajatellen.Minuakin lämmitti kun yksi ihminen tuli tilaisuuden lopussa itkien sanomaan, että se, mitä puhuin, meni suoraan hänen sydämeensä ja kosketti.

Kiitos Jumalalle, että meillä oli mahdollisuus pitää tämä(kin) nuotioilta!

"Leiri" oli nopeasti purettu torilta pois - kun oli useita käsipareja ja jalkoja töissä. Deniksen, Emilian ja Henrin kanssa kävimme viemässä rukoushuoneen varastoon sieltä lainatut tavarat.

Kiitos kaikille illan vastuissa olleille!

Palattuani kotiin laitoin saunan lämmite.

Seurasin uutisia Suomesta ja maailmalta - myös Israelista.

Kävin saunanlöylyissä. Oli mukava istuskella "löylynlyömänä" takapihalla pimeässä. Yksi tähtikin siihen näkyi taivaalla.

xxxxx

Jatkoon hyvää tekstiä kaikille meille:

" ... Pietari ei saanut mitään, koska hän ja hänen ystävänsä toimivat omin voimin. He olivat vakuuttuneita siitä, ettei kalaa ollut liikkeellä. Mutta kun he antoivat periksi ja sallivat Jumalan johdattaa yrityksiään, äkkiä he "saivatsaarretuksi niin suuren kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät" (Luuk. 5:6).

Ymmärräthän tämän! Kun koetamme palvella Herraa ja julistaa evankeliumia omassa voimassamme käyttäen omia ohjelmia ja aloitteita, me epäonnistumme. Kohta me uskottelemme itsellemme, ettei vika ole meissä vaan "välinpitämättömissä jumalattomissa", jotka "eivät osoita minkäänlaista kiinnostusta evankeliumiakohtaan". Mutta kun opimme, mitä todella merkitsee antautuminen Jumalalle ehdoitta pyytäen hänen täyteyttään ja voimaansa, alamme olla sillä paikalla, missä Jumala voi käyttää meitä kunniakseen. Niin pitkään kuin pyydätte Jumalaa siunaamaan "teidän" työnne, haaskaatte aikaanne. Hän siunaa vain oman työnsä, joka on tehty hänen tavallaan ja hänen johdossaan. Kun me lopulta tuskastumme hyödyttömiin ohjelmiimme ja annamme epätoivoisina periksi, Jeesus on aina paikalla näyttämässä meille paremman keinon - hänen tiensä. Hän kertoo meille, mihin verkot olisi heitettävä, ja me hämmästymme, kun huomaamme verkkojen pullistelevan kalaa" (Paul Hattaway, Takaisin Jerusalemiin, Avainmedia 2005, s.160).

Siunausta!

Ps. "...he viittoivat toisessa veneessä olevia tovereitaan apuun. Nämä tulivat, ja he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat upota" (Luuk. 5:8).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti