20201012

12.10. 2020.

ONKO MINULLA TAIVAALLINEN NÄKY? 2.

Tällaisen kysymyksen asetin eilen sinulle ja minulle. Tällainen näky on tavalla, tai toisella, Jumalalta saatu varmuus asiasta, jonka toeuttamisen Hän on ajatellut minun elämääni.

Uskon, että - toistan tämän jo eilen sanomani - Jumala haluaa antaa tällaisen näyn jokaisen omansa elämään. Se tuo tarkoituksen elämään. Siitä seuraa kutsumustietoisuus henkilökohtaiseen elämääni - tiedän, mitä varten elän maan päällä. Näky antaa suunnan elämälleni.

Asian ollessa näin, on tärkeää, että pyrin pääsemään osalliseksi taivaallisesta näystä ja haluan toteuttaa sitä elämässäni. Pohjana tälle kaikelle on, että haluan antaa elämäni Jumalalle kokonaan;

 "Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä"

(Room. 12:1-2). 

Raamattu nimittää itsemme antamista Jumalalle uhriksi. Elävän uhrin voimme antaa vain silloin, kun olemme Jeesuksen omia ja Pyhä Henki asuu meissä. Se tekee uhristamme pyhän. Elävän uhrin antaminen merkitsee myös sitä, että se tavalla ja toisella sattuu sen antajaan - niinkuin Jeesuksenkin antama uhri sattui Häneen. Näemme tämän tosiasian myös niiden ihmisten elämästä, joista saamme lukea Raamatun lehdiltä. Tällainen uhri on otollinen Jumalalle. Jeesukseen uskovina me emme kuulu enää itsellemme:

"Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat. Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne"

(1. Kor. 6:19-20).

"Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä"

(1. Kor, 3:16).

"Te olette kalliisti ostetut; älkää olkio ihmisten orjia"

(1. Kor. 7:23).

Meidän ei tulisi minkään asian antaa estää sitä, että ennamme elämämme kokonaan Jumalalle. Elämämme on tarkoitettu elettäväksi Jumalalle Hänen tahtronsa mukaan.

Ei ole niin, että taivaallinen näky olisi olemassa vain joillekin ihmisille; se on varattu jokaiselle, myöskin sinulle ja minulle.

Jatkan huomenna - jHs.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

Puh. 040-0206858

jouko.kuusjarvi..@gmail.com

_______________________

6.7 astetta lämmintä aamupäivällä. Harmaa taivas. Sumua.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia.

M-l kävi kylällä kauppa-asioilla ja vei samalla syyslomalaisen, Danielin, kylälle.

M-L:n palattua kotiin join vähän kahvia ja lähdin "rankoja katselemaan." Siellä samoilla alueilla, missä tein rankahommia, on yksi alue, joka "pahasti pisti silmään", kun sielläkin olisi polttorangoiksi sopivia puita, valmiiksi kaadettuja, raivaussahan jäljiltä. Niinpä sinne. En itselleni keräämään, mutta kuitenkin. Karsiskelin ja kasasin niitä jonkin verran. Kyllä pysyi tuoreena, kun välillä sateli että ropisi. Vaan eipä se haittannut, kun ei niin kylmä ilma ollut. Välillä ryyppäilin termoskahvit ja sen kanssa jotain suuhunpantavaa. Mukavaahan siellä, syksyisessä metsässä oli käpsästellä.

18 maissa tulin kotiin. M-L oli haravoimassa lehtiä vaahteran ja pihlajien alta, jossa olikin paksulti niitä.

Söin porokeittoa.

Laitoin takkaan tulen.

Kävimme saunan löylyissä.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Kirjoittelin alussa olevaa kirjoitusta.

Siunausta!

Ps. "Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan" (1. Kor. 3:23).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti