20201013

13.10.2020.

ONKO MINULLA TAIVAALLINEN NÄKY? 3.

Tätä on meidän hyvä pohtia kunkin kohdallamme. Elämämme voimme elää muullakin tavalla: Toteuttaen omien halujemme näkyjä, toisten ihmisten meille antamia näkyjä, uskonnollisuuden vaikuttamia näkyjä - jotka ovat vain kuorta, joilla ei ole Jumalan antamaa sisältöä. Tämä maailma antaisi meille monenlaisia kiehtovia näkyjä, joitka johtavat elämään elämäämme väärin ja itsellemme. 

Jumalalta tullut taivaallinen näky ei johda meitä helppoon elämään, sillä sielujemme vihollinen, joka vihaa Jumalan tahdon toteutumista elämässämme ja kauttamme, tahtoo vastustaa näyn toteutumista "kynsin jahampain." On kuitenkin aina muistettava, että Jumala, joka on näyn antanut, on sen takana. On myös aina tiedettävä - ja yleensä opimme sen "kantapään kautta" - että meidän ei tarvitse, emmekä voi, toteuttaa Jumalan antamaa näkyä omassa voimassamme - ja voimme sanoa: kiitos Jumalalle ei tarvitse niin tehdä! Vain Pyhän Hengen johdatuksessa ja -voimassa voimme elää todeksi taivaallista näkyä elämässämme.

Suurinta tyydytystä tuovaa elämää voimme elää vain Jumalan tahtoa täyttämällä. Se tuo elämäämme sellaisen tyydytyksen, jota ei mikään muu asia maailmassa voi antaa. Jumalan tahdossa eläessämmer koemme työtoveruutta kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Se on ihmeellinen asia.

Kun Jumala kutsuu meitä taehtävään - ja tehtäviin - Hän tekee sen selkeästi ja määrätietoisesti. Perusasia Hänen tahtonsa tuntemisessa on Hänen Sanansa. Jumala anna meille koskaan sellaisia näkyjä, jotka ovat ristiriidassa Hänen Sanansa kanssa. Sensijaan Hän kylläkin voi antaa ihmiselle sellaisen näyn, jota ihmiset - toiset uskovatkin - voivat vastustaa ja pitää vääränä. Tästähän löytyy esimerkkejä Raamatustakin, niinkuin uskovien elämästä läpi historian. Jumala voi kuitenkin antaa näyn saajalle varmuuden, että Hän on näyn takana. Jumala varmistaa tämän asian vilpittömälle ihmiselle monin tavoin. Kun meillä on sydämen haluna toteuttaa Jumalan tahtoa, niin saamme rohkeasti pyytää Häneltä varmistusta asioille.

Jumala kutsuu meitä haluamiinsa tehtäviin - haluamaansa tehtävään - antamalla meille siitä näyn. Näky voi tulla meille monella tavalla. Joskus - mutta harvoin - Hän puhuu ihmiselle korvin kuultavalla tavalla. Jollekin Hän puhuu Sanansa kautta; sieltä nousee ihmisen sydämeen Jumalan puhe jostakin tietystä asiasta, "sanana Herralta", joka synnyttää hänen sisimpäänsä Jumalan antaman näyn tehtävän suhteen - jopa koko elämää koskevan tehtävän suhteen. Jumala voi antaa elämäämme ohjaavan näyn myös jossakin tilanteessa nähtävän näyn, tai ilmestyksen kautta. Se voi olla myös Hänen antamansa uninäky. Tällainen näky - valveilla, tai unessa saatu, voi tulla myös toisen ihmisen kautta toiselle. Myös muiden armolahjojen kautta - kuten profetian kautta - Pyhä Henki voi antaa näyn tehtävästä Jumalan valtakunnan työssä. Useimmiten Jumala kuitenkin vaikuttaa "tahtomista ja tekemistä" sydämessämme, niin että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi elämässämme. Se voi olla yhä voimistuvaa vaikutusta. Ja siihen - niinkuin muullakin tavalla ilmi tulevaan Jumalan puheeseen - Hän antaa varmistuksia, niin, että ihminen voi rohkeasti suunnata elämäänsä Jumalan puheen mukaan. Jumala voi antaa monella eri tavalla sisimpäämme taivaallisen näyn, jonka mukaan voimme suunnata elämäämme. Kenenkään ei tule ajatella, että Jumalan antamat näyt koskisivat vain saarnaamistehtäviä. Ei, vaan laajasti Jumalan valtakunnan tehtävissä palvelemista. Eivätkä kaikki tehtävät ole voimakkaasti näkyviä, mutta niiden vaikutus on tärkeä.

Siunausta!

Jatkan huomenna - jHs.

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

Puh. 040-0206858

jouko.kuusjarvci@gmail.com

_______________________

Tiistai.6.1 astetta lämmintä noustessani. Taivas oli harmaa.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Luin Johanneksen evankeliumia.

10:ksi menin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneelle - minulla oli vetovastuu siitä. 3 miestä paikalla.

Palatessani Rukoushetkestä kävin viemässä neljän kaupan ilmoitustaululle "julisteen" SAARIJÄRVI RUKOILEE-illasta. laitan saman kutsun tämän jutun loppuun. Tule mukaan, jos pääset! Jotkin asiat ovat sellaisia, että ne voi "siirtää pois alta" sen vuoksi, että pääsee rukoilemaan yhdessä toisten kristittyjen kanssa. Jumala kuulee rukouksia ja vastaa niihin!

Palattuani kotiin lämmittelin kaupasta ostamani pizzan - ostin niitä muutaman, kun hinta oli 1 euro/kpl. Kahvin kanssa nautin.

Menin rankoja karsimaan - sinne missä eilenkin olin. Vain karsin. Jätin huomiselle - jHs - kasaan kantelun Mukavan harmaa oli sää. Alkoi loppupuolella satamaan. Se vain paransi atmosfääriä. Kahvitkin termoksesta ryyppäilin eväiden kanssa.

Ennen 16.30 tulin kotiin. M-L oli ottanut rappujen edessä olevien laattojen väliin kasvanutta ruohoa pois.

Join kahvia.

Kävin saunassa.

Söimme M-L:n tekemät erinomaisen hyvänmakuiset salaatit. Siinä oli mukana myös keitettyä kananmunaa, salaattijuustoa ja paistettua pekoniua, joka antoi sille mukavan maun.

Lueskelin kirjaa.

Terhi-Marja ja Denis kävivät.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin uutiset - myös Israel-uutiset.

Kirjoittelin alussa olevaa "kirjoitelmaani."

Siunausta!

Ps. "...sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa  sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi"  (Fil. 2:13).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti