20201015

15.10.2020.

ONKO MINULLA TAIVAALLINEN NÄKY? 5.

Jumalan antama, taivaallinen näky, on Jumalan suunnitelmaan kuuluva asia elämääni nähden. Hänellä on "omat tapansa" tuoda sydämeemme tietoisuus siitä. Näky voi avautua meille vähän kerrassaan - tai tulla tietoisuuteemme Jumalan tahtomalla tavalla suurempana kokonaisuutena. Alamme haluta sitä, mitä Jumala haluaa. 

Joudummer kyllä "laskemaan kustannuksia" Jumalan tahtomien asioiden suhteen. Me itse emme aloita jotakin, vaan aloite tulee aina Jumalalta. Voimme joutua toteamaan - Jumalan avatessa meille näkyään - että tähän Jumala on minua valmistanut. Siksi elämässäni on ollut sellaisia ja sellaisia asioita. Joka tapauksessa kaikki on lähtöisin Jumalasta. Minä vain astun Hänen suunnitelmiinsa - ja usein olen kulkenut niissä jo ennen kuin näky lasketaan sydämelleni. 

Minun ei ole pakko suostua toteuttamaan taivaallista näkyä. Jumala kutsuu ja ilmoittaa tahtoaan, mutta minä valitseen ja päätän, haluanko totella. Suostuessani Jumalan tahtoon, suostun elämään, joka on minulle tarkoitettu - se on siunaus itselleni ja kauttani muille.

Halutessani palvella Jumalaa - vapaassa olotilassa, Hänen lapsenaan - saan kokea kaikessa Hänen ohjauksensa, Hänen antamaansa näkyä koskien: tarkan, henkilökohtaisen, minulle "räätälöidyn työpaikkakoulutuksen", varustamisen, jatkuvan "päivityksen" tehtävääni liittyen, työtoverit, voiman, levon, tyydytyksen, kaiken - myös puhtauden.

Paikallisseurakuntaa ajatellen: Jumalan antamat näyt eivät sodi yhteyttä vastaan, vaan saavat aikaan sopusointuista kokonaisuutta. Jos ristiriitoja tulee, niin ne on "mobilisoinut" sielujemme vihollinen ja lihamme. Jumalan antamat näyt rakentavat aina seurakuntaa ja sen kautta Jumalan valtakuntaa.

Tee itsellesi kysymyksiä - aseta itsesi selkeästi ja rehellisesti kysymysten eteen: Olenko palvelemassa Jumalaa Hänen mielensä mukaan? Palvelenko Häntä juuri ollenkaan? Kuuluuko elämääni Herran kanssa vietettyä aikaa - rukousaikaa; pääseekö Hän puhumaan sydämelleni? Onko Jumala puhunut minulle jossain elämäni vaiheessa siitä, miten Hän haluaisi minua johdattaa? Olenko totellut? Pyydänkö Hänen johdatustaan elämääni? Mille asioille todellisesti elämääni elän? Mitä minulle merkitsee se, että Jumalalla on suunnitelma elämääni varten?

Älä hätäile! Älä masennu! Muista: Jumala on uusien alkujen Jumala! Hän rakastaa sinua ja haluaa johdattaa! Hänen eteensä nöyrtyminen on siunattu asia. Siinä asiat selvenevät. Siellä häpeäkin muuttuu iloksi. Hänelle sydämeni avanneena saan kokea Hänen hyväksymisensä - silloinkin, kun olen elänyt elämääni väärin. Hän haluaa käyttää meitä - siunata, että voimme olla siunaukseksi.

Siunausta!

Jatkan huomenna - tai myöhemmin, jHs.

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

Puh. 040-0206858

jouko.kuusjarvi@gmail.com

------------------------------------

1.7 astetta plussalla noustessani. Yöllä pakkasella - jo illalla nukkumaan mennessäni. Taivas oli harmaa, mutta pian alkoi aurinkokin paistatella.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Johanneksen evankeliumia.

Laittelin valmiiksi, tuonne liiterin lähelle, rautaverkkokehikoita pari kappaletta. Pääsee nakkelemaan niihin pätkittyjä rankoja - sitten, kun saa niitä pihaan pätkittäviksi.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla - osti myös lisää kanervia rapunpieleen laitettaviksi. Niitäpä sitten siihenkaivelikin. Terhi-Marja ja Emilia käväisivät.

Pitkäsen Paavo käväisi.

Tänään tulleessa Ykköset-lehdessä oli laittamani puffi huomisesta SAARIJÄRVI RUKOILEE-illasta. Eilen myös Sampo-lehdessä, sekä maksullinen ilmoitus.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Lueskelin kirjaa.

Iltapalaa. M-L teki ruispuuroa oikein hyvistä ruisjauhoista - jauhot saimme siskoltani, Pirjolta, viimeksi käydessämme. Se oli hyvää - se puuro!

Seurasin uutisia - myös Israelin.

Kirjoitin alussa olevaa kirjoitusta.

Tervetuloa huomenna kristittyjen yhteiseen rukousiltaan! Kutsu tämän jälkeen nähtävillä



Siunausta!

Ps. "Rukoilkaa lakkaamatta" (1. Tess. 5:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti