20210410

10.4.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 48.

Nyt kun tietokone taas "pelittelee", niin voin vaikka jatkaa ylle präntätyn otsakkeen alla. Tämä "kirjoitussarja" alkoi 4.2.2021. Viimeisin kirjoitus siihen löytyy 2.4.2021. päivän kohdalta. Siihen päätimme 2. Tim. 3:2:sta löytyvän: "Sillä ihmiset ovat silloin ... epähurskaita" -kohdan käsittelyn. Puhuimme Lootin vaiheista ja Sodoman tuhosta. Olisimme voineet puhua Sodoman synnistä laajemmassakin mielessä, kuin mitä puhuimme. Nimittäin Raamatun lehdiltä löydämme tällaisenkin tekstin:

"Katso, tämä on sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut. He korskeilivat ja tekivät kauhistuksia minun edessäni, ja minä, kun sen näin, toimitin heidät pois"

(Hes. 16:49-50).

Epähurskaus sai erilaisia muotoja heidän keskuudessaan ja kaikki mainitut asiat vaikuttivat toisiinsa. Emmekö näe nuo samat ilmiöt keskuudessamme yhä lisääntyvässä määrin. Viimeisten päivien uskovina meidän tulee olla valveilla - ei lakipitoisesti pinnistellen - ja Herralle sydämestämme antautuneina. Jumalan Sanan, Pyhän Hengen voiman ja johdatuksen, sekä Jeesuksen veren voiman kautta me selviämme voittajina epähurskauden pauloista - johon lihamme haluaa meidät langettaa - ja houkutuksistakin.

Käännämme jälleen sivuja Raamatuissamme 2. Tim. 3:een lukuun:

"Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin ... rakkaudettomia, ..."

(2. Tim. 3:3).

Rakkaudettomuus. Kyseessä on synti, joka on - muiden lueteltujen syntien joukossa - tunnusomainen viimeisten päivien ihmisten keskuudessa. 

Vapaa käännös sanoo edellä lukemamme:

"Sinun on hyvä tietää, Timoteus, että viimeisinä aikoina on vaikeaa olla kristitty. Ihmiset ... He ovat kovia ja armottomia"

(Elävä uutinen, Uusi testamentti vapaasti kerrottuna, Karas-Sana Oy, Helsinki 1977).

Alkukielen sana, joka on käännetty sanalla: "rakkaudettomia", on "astorgoi" (Novum 4, s. 372 (Raamatun Tietokirja, Vantaa 1983). "Astorgos": "a ilman, storge hellä rakkaus" (Novum 5, Kreikan-suomen sanakirja, Raamatun Tietokirja, Vantaa 1984).

Rakkaudettomuus tässä tarkoittaa vastakohtaa hellälle rakkaudelle, joka on "luonnollista rakkautta sekä vanhempien ja lasten ja yleensä lähisukulaisten kiintymystä toisiinsa." ... "Astorgos merkitsee rakkaudetonta suhtautumista ja varsinkin luonnollisen rakkauden puuttumista, sitä ettei ihminen tunne rakkautta omiaan kohtaan, jopa sitä että ihminen on epäinhimillinen ja armoton. ... Ihminen, joka on astorgos, ei rakasta eikä huolehdi edes niistä, jotka ovat hänelle kaikkein läheisimpiä. Tällaisen rakkaudettomuuden vakavuuden osoittaa sekin, että jumalattomasti elävät ei-uskovatkin usein osoittavat tällaista rakkautta" (Novum 5, Kreikan-suomen sanakirja, Raamatun Tietokirja, Vantaa 1984).

Rakkaudettomuutta on ollut syntiinlankeemuksesta alkaen. Turmeltunut lihamme on sellaiseen taipuvainen. Kun nyt puhumme viimeisten päivien ihmisistä, jotka ovat rakkaudettomia, puhumme yhä räikeämpiä muotoja saavasta rakkaudettomuudesta. Kyseessä on mitä vakavin asia, joka vaikuttaa sen, että viimeisinä päivinä on vaikeita aikoja. Elämme nyt näitä päiviä. Tästä eteenpäin eivät ajat tule helpponemaan, vaan vaikeutumaan.

Jokainen Jeesukseen uskova tietää, että heitäkin tämä sana koskettaa. Uskovienkin parissa rakkaudettomuus viimeisinä päivinä lisääntyy. Löytyykö siihen mistään "vastalääkettä?" Jatkamme - jHs - tästä seuraavalla kerralla.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmauil.com

Puh. 040-0206858

_______________________

Sydämelliset onnittelumme Terolle - meijjän lasten vanhimmalle lapselle - nimipäivän johdosta! Lentely meren yllä meni hyvin - ei tosin nimipäivän, vaan 27. hääpäivän johdosta, vaimo-Marin kanssa kahdestaan.

Lauantaissa "laputellaan." 7.0 astetta plussalla sängystä nousun aikaan. Aurinkokin jaksoi paistaa - ja kyllähän se. 

Aamupalaa ja kahvia. Luin Jaakobin kirjettä. Rukousta.

Käväisin naapurikaupungissa - Ä-koskella.

Ruokaa ja kahvia.

Seurasin Suomen cup-hiihtoja.

Valmistauduin huomiseen tilaisuuteen, joka on helluntairukoushuoneella klo 11. Minua pyydettiin tuomaan siellä terveisiä täältä putkitehtaan maisemista, menetetyn metsikön reunamilta. No, sallittakoon tällainen vähän "vapaampi ilmaisu."

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Kahvia.

Kävin pienellä - 8.3 km - kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Sateli lunta välillä. Kun pääsin kotiin niin kylläpä "pemisteli" oikein kunnolla tulemaan lunta. Ns. "taivaan täydeltä."

Tultuani lenkiltä sain heti käydä syömään ns. ohukaisia kahvin kera. M-L oli niitä lenkin aikana tekaissut. Mukavahan niitä oli suuhunsa pistellä.

Seurailin uutisia. Myös Israel-sellaisia.

Poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla luin kirjaa. Mikäpä ettei.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme. Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen" (1. Kor. 15:51-53).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti