20210422

22.4.2021.

Torstai. 5.6 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa. Rukousta.

Ennen klo 10:ntä lähdimme M-L:n kanssa liikenteeseen. Kävimme kylällä kaupassa. Samalla reissulla otimme Deniksen peräkärryn peräämme heidän pihastaan ja suuntasimme nokan Hankasalmen kautta kohti "kotipalkisia." Rukoilimme autossa yhdessä. Puoliltapäivin olimme perillä.

Pöytä oli jo katettuna astuessamme Heimon - veljeni - ja Arjan "pirttiin." Pian lautasillamme höyrysi hyvä hernekeitto. Jälkiruuaksi maistuvaa pannukakkua.

Ruuan jälkeen kävimme Heimon kanssa kävelemässä "Huiskosenlahen lenkin"; erityisesti lähdimme katsomaan metsää, joka oli harvennettu. Nopeasti puuntaimet ovat kasvaneet. Tapasimmepa sen lenkin varrella yhden uskovaisen kotikyläni miehen, joka oli halkomassa pöllejä. Mukava oli tavata. Ennen lenkille menoa kävimme katsomassa "tupapuolta" - joka on se meidän lapsuudenkotimme. Vintilläkin kävimme - joka oli raivattu. Ihan luettavaksi joskus myöhemmin, pränttään tähän, että velimies vaimoineen on muuttamassa kirkolle ja heidän tyttärensä on tulossa perheineen asumaan siihen, missä he nyt asuvat. Siksi niitä raivauksia.

Lenkin - joka nyt ei ollut kuin n. 3 km - jälkeen maistuikin kahvi.

Laittelimme peräkärryyn ladosta joitakin "tavaria", jotka olivat olleet vintillä ja olivat minun. Saapi kotosalla katsella mitä niistä löytyy. Sitä kun on meikäläinen vähän sellainen, että kun niihin liittyy niitä muistoja. Yksi oli palkintokaappini, jonka tein Partaharjun opistossa. Myös tyylikäs valkoinen kirjoituspöytä - runsaalla laatikostolla - nostettiin kärryyn. Se lähti Emilian ja Danielin vintille - en tiedä kumpiko sitä alkaa käyttelemään. Oli Lauran entinen pöytä.

Ollessamme lähdössä kotia kohti, ajoi Heimon ja Arjan tytär - Hanna - miehensä ja pienen tyttärensä kanssa pihaan. Remonttia tekemään - he kun muuttavat asumaan siihen "kotitanterillemme."

Kiitokset Heimolle ja Arjalle tarjoiluista! Mukava oli käydä.

Kävimme Malloksen rannassa - muutaman kilometrin päässä - katsomassa venettämme. Siellähän se odotteli vesille pääsyä, sillä "vesille venosen mieli."

Jatkoimme siskolleni - Pirjolle. Olivat kotosalla miehensä Karin ja poikansa pojan, Myrskyn, kanssa. Kahvit joimme hyvien kastettavien kanssa. Kiitos! Mukava edes ohimennen aina tapailla. Ikäihmisiähän mekin jo alamme kohtapuoliin - ellemme jo - olla. Pirjo minusta seitsemisen vuotta nuorempi ja Heimo kaksi.

Ajelimme kotiin Jyväskylän kautta. Sadellakin alkoi matkan aikana. tero soitteli matkalla. oli jo hommaillut tavaroita aurinkopaneeliprojektia varten. Sellaiset sähköt kun pitäisi vaatimattomalle hirsimökillemme järven pieneen saareen saada.

Toimme ensin minun "muistotavarani" kotiin, autotalliin ja sitten veimme kirjoituspöydän ja kärryn Denikselle. Hänen ja Danielin kanssa kannoimme kirjoituspöydän samantien yläkertaan.

21 jälkeen olimme kotona. Iltapalaa ja teetä.

Siunausta!

Ps. "Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla, mutta joka sydämensä paaduttaa, se onnettomuuteen lankeaa" (Snl. 28:14).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti