20210429

29.4.2021.

 ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 62.

Lopetellessamme tätä lyhyttä katsausta viimeisten aikojen ihmisten yhteen ominaisuuteen, joka on: "Ihmiset ovat silloin ... hyvän vihamiehiä" (2. Tim. 3:3), kiinnitämme huomiomme siihen, että meidän Jeesukseen uskovien tulee pyrkiä kohti täysin toisenlaista päämäärää: kaiken hyvän rakastamista - eikä tämä saa koskaan hämärtyä meiltä. Ei siitäkään huolimatta, että olemme lankeilevia ihmisiä. Eilen jo puhuimme meidän uskovien reaktioista tuollaisen haasteen edessä. 

Jumala on täysin hyvä. Hyvyys kaikissa muodoissaan on Jumalasta lähtöisin:

"Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä..."

(Ps. 34:9).

"Sillä Herra on hyvä..."

(Ps. 100:5).

"Herra on hyvä kaikille..."

(Ps. 145:9)

Psalmien kirjasta saamme lukea tämän totuuden toistamiseen. 

Kaikki hyvä tulee Jumalalta:

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa" 

(Jaak. 1:17). 

Jumalan lapsina, Jeesuksen omina, Jumala haluaa kanavoida, tavalla ja toisella, hyvyyttään kauttamme maailmaan:

 "Sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen, että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi" (Fil. 2:13).

Saatanan valtakunta on pahuuden valtakunta. Jumalan valtakunta on hyvyyden valtakunta. Uskoessamme Jeesukseen meidät siirrettiin saatanan valtakunnasta Jumalan rakkaan Pojan valtakuntaan; pimeydestä valkeuteen:

"Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä - ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle"

(Ef. 5:8-10).

Se, mitä edellä olemme lukeneet Jumalan Sanasta, viitoittaa meille tietä kaiken hyvän rakastamiseen - vastakohtana tämän maailman hengen, lihamme ja sielunvihollisen tahdolle, jotka haluavat, että olisimme kaiken hyvän vihamiehiä.

Raamattu kehottaa meitä monin tavoin rakastamaan hyvää:

"Olkoon rakkaus vilpitön, kammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni"

(Room 12:9).

"...minä tahtoisin teidän olevan viisaita hyvään, mutta taitamattomia pahaan"

(Room. 16:19)

"Sitä varten me aina rukoilemmekin teidän puolestanne, että meidän Jumalamme katsoisi teidät kutsumisensa arvoisiksi ja voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken teidän halunne hyvään ja teidän uskonne teot"

(2. Tess. 1:11).

"Mutta rauhan Jumala, joka on kuolleista nostanut hänet, joka iankaikkisen liiton veren kautta on se suuri lammasten paimen, meidän Herramme Jeesuksen, hän tehköön teidät kykeneviksi kaikkeen hyvään, voidaksenne toteuttaa hänen tahtonsa, ja vaikuttakoon teissä sen, mikä on hänelle otollista, Jeesuksen Kristuksen kautta; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen"

(Hebr. 13:20-21).

Elämämme aikana kohtaamme tilanteita, joissa meidän lihamme "huutaa oikeuksiaan." Ne ovat hetkiä, jolloin joudumme kasvokkain sen totuuden kanssa, kuinka paljon Jeesus on saanut muotoa meissä. Joudumme olemaan taistelukentässä sen suhteen, valitsemmeko hyvän vai pahan:

"Älkää kostako pahaa pahalla, älkää herjausta herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa; sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte. Sillä, joka tahtoo rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä, varjelkoon kielensä pahasta ja huulensa vilppiä puhumasta, kääntyköön pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen. Sillä Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän rukouksiansa, mutta Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan. Ja kuka on, joka voi teitä vahingoittaa, jos teillä on kiivaus hyvään? ... Sillä parempi on hyvää tehden kärsiä, jos niin on Jumalan tahto, kuin pahaa tehden" (kursivointi kirjoittajan)

(1. piet. 3:9-13, 17).

Kun Pyhä Henki saa tehdä työtä meissä, niin Hengen hedelmänä voimme kantaa myös hyvyyttä (Gal. 5:22). Kun näin pääsee käymään sisimmässämme ja elämässämme, emme voi olla rakastamatta kaikkea hyvyyttä, mikä on Jumalasta lähtöisin ja Hänen mielensä mukaista. Kaiken tämän vaikuttavana voimana on Jumalan rakkaus, joka on Hengen Hedelmän vaikuttavin ominaisuus.

Siunausta!

Jatkan - jHs - seuraavalla kerralla.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Torstai. 9.1 astetta lämmintä auringon puolella ylösnousun aikaan.  Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Ilmestyskirjaa. Rukousta.

Matot puisteltuani - M.L siivoili - ajelin Summassaaren kuntoportaille. Menin ylös-alas portaat - 153, tai 154 porrasta - viisi kertaa. En enempää, etteivät paikat tule kipeiksi, kun on uudenlaista liikkumista tälle sulalle. Jos et ole vielä käynyt tutustumassa portaisiin, niin käyppäs! Siellä voi nopeasti päästä selvyyteen, minkälainen se kunto oikein onkaan.

Kahvia.

Kävin urheilukentällä 5 km - pitäisi sanoa 5000 m, koskapa ollaan radalla - kävely/rukouslenkillä. Aurinkoista. Sain pari, kolme kierrosta kävellä yhdessä tunnetun suomalaisen evankelistan kanssa, joka asuu kentän vieressä ja kuuluu seurakuntaamme.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen.

Kahvia.

Lueskelin hieman kirjaa. M-L kävi kylällä kaupassa.

Piti oikein keittää kunnon kahvit, kun M-L toi kaupasta hyviä munkkipossuja.

Poljeskelin kuntopyörää 40 min. samalla luin kirjaa.

Laitoin tulen takkaan.

Iltapalaksi kaupan pizzaa. teetä.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Kuinka kallis on sinun armosi, Jumala! Ihmislapset etsivät sinun siipiesi suojaa. Heidät ravitaan sinun huoneesi lihavuudella, sinä annat heidän juoda suloisuutesi virrasta. Sillä sinun tykönäsi on elämän lähde; sinun valkeudessasi me näemme valkeuden" (Ps. 36:8-10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti