20230810

10.8.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 43.

Saulus tarsolaisen elämän seuraamiseen tulee tauko Apostolien tekojen kerronnassa. Viimeksi hänestä puhuttiin, kun hänet Jerusalemin veljien toimesta lähetettiin Kesareasta Tarsoon. 

Seuraavaksi saamme lukea Luukkaan muistiinmerkitsemisiä Pietariin liittyen - ja siinä samalla niistä paikkakunnista. joihin häntä johdatettiin:

"Ja tapahtui, että Pietari, kiertäessään kaikkien luona, tuli myöskin niiden pyhien tykä, jotka asuivat Lyddassa" (Apt. 9:32).

Lyddan kaupunki sijaitsee n. 5o km Jerusalemista luoteeseen.

Pietari kiersi "kaikkien luona": uskon sen tarkoittavan, että hän kulki seurakunnasta toiseen vahvistaen niitä. 

Eivät vain "pyhät", eli Jeesuksen opetuslapset, päässeet osallisiksi Pietarin vierailusta eri paikkakunnilla:

"Siellä hän tapasi Aineas nimisen miehen, joka kahdeksan vuotta oli maannut vuoteessaan ja oli halvattu" (Apt. 9:33).

Uskottavasti Aineas ei ollut Jeesukseen uskovainen; miten lienee tämän jälkeen, kun tämä pitkään halvattuna ollut mies sai kokea terveyden. Uskon hänen uskoneen Herraan, niin kuin muutkin Lyddan asukkaat:

"Ja Pietari sanoi hänelle: Aineas, Jeesus Kristus parantaa sinut; nouse ja korjaa vuoteesi. Ja kohta hän nousi" (Apt. 9:34).

Herra vahvisti Sanan sitä seuraavien merkkien kautta, Pietaria välikappaleenaan käyttäen, niin kuin aikaisemminkin olemme hänen kohdallaan saaneet todeta.

Aivan ehdottomasti kannattaa/pitää meidänkin - tämän päivän uskovien - etsiä/pyytää armolahjoja uskossa, kestävästi, sillä niillä on erittäin suuri merkitys myös ihmisten pelastumista ajatellen:

"Ja kaikki Lyddan ja Saaronin asukkaat näkivät hänet; ja he kääntyivät Herran tykö" (Apt. 9:25).

Tässäkin Raamattu kertoo ison asian vain muutamia sanoja käyttäen. Saaronin alue on lähellä Lyddaa.

Pietari oli liikkeellä. Jumalan hänelle antama kutsumus oli kirkkaana hänen sydämessään. Pyhä Henki antoi hänelle koko ajan uutta voimaa. Kaiken sen valossa, mitä Pietarista tiedämme, meidän on todettava, että hän eli rukouselämää Herransa kanssa ja koki ihmeellistä johdatusta ja Jumalan tekoja.

Meitäkin "kenttä", joka on avoimena kutsuu siihen työhön, jonka Herra on meille tarkoittanut; "kiertelemään" ihmisten luona - vaikkapa niillä kylillä, joilla ei kukaan tee evankeliumin työtä. Pyhän hengen voimassa se meiltäkin onnistuu - ihmistekoisesti ei edes kannata "tuhlata ruutia." Ensimmäinen "korjausliike" elämässämme - ja seurakuntiemme elämässä - on rukouselämämme uudistuminen toisenlaiseksi.

Jatkan - jHs.

___________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Krookin Laurille!

Torstai. 22.7 astetta lämmintä ylösnousussa. Auringonpuolella. Tuuleskeli.

Kävimme M-L:n kanssa kylällä asioilla.

Rukousta. Luin Johanneksen evankeliumia. Takapihan puolella.

Työntelin ruohonleikkuria etupihan puolella. M-L haravoi tuulen irrottamia koivunoksia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Poljeskelin kuntopyörää 50 min. samalla lueskelin kirjaa.

Luin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikella tavalla. Herra olkoon kaikkien teidän kanssanne" (2. Tess. 3:16). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti